BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.514,00
HABER /  POLİTİKA

Erdoğanı Boğaziçili diye kandırdı

Erdoğan il başkanlarının eğitimine dikkat eder. Bursa'ya Boğaziçi üniversitesi mezunu bir başkan atadı. Gerisi tam skandal;

Abone ol

İNTERNETHABER

Ak Parti'de diploma krizi yaşanıyor. "Boğaziçi Ekonomi Bölümü Mezunu olduğu için Bursa İl Başkanlığı'na getirilen Nagıp Vardar'ın lise mezunu bile olmadığı iddia ediliyor. Bursa karıştı. İstifa sesleri yükseliyor.

Skandalı Bursa'nın en büyük haber sitesi olay.com'un yazarı Cennet Cankılıç'ın köşesinden öğrendik. Her şey Bursa İl Başkanı'nın seçimi sırasında başladı.

AKP Bursa milletvekili Bakan Faruk Çelik memleketinin il başkanını kendisi seçmek istedi. Zaten Bursa'nın 17 ilçe başkanını atayan da Faruk Çelik'ti... Çelik o 17 isimle kafa kafaya verip ilçe başkanının ismi konusunda anlaştılar. Ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan o ismi beğenmedi. Eski il başkanıyla yola devam edilmesini istedi. Bu sefer de 17 ilçe başkanı memnun olmadı.

ERDOĞAN'IN TERCİHİ BOĞAZİÇİ EKONOMİ MEZUNU VARDAR OLDU

Her iki tarafı da memnun etmek için yeni bir isim arayışına girildi. Nagıp Vardar'ın ismi ortaya atıldı. Kendisini önerenler "Boğaziçi Ekonomi bölümü mezunu" olduğunun altını çizdiler. Çünkü Başbakan üniversite mezuniyetine önem veriyordu. Vardar da çıktığı tv programlarında Boğaziçi mezunu olduğunu tekrar tekrar söylüyordu. Ancak tek farkla; bölümü ekonomi değil, sevk ve idareydi... Ve Vardar İl Başkanı seçildi.

LİSE MEZUNU BİLE DEĞİL Mİ? 

[PAGE]

  

ÜNİVERSİTEYİ BİTİRMEDİ Kİ

Ancak daha sonra gazetecilerin maillerine 2 yıllık yüksekokula kayıt yaptırmakla mezun olmak veya üniversite mezunu olmak arasında çok farklar var, benim bildiğim 2 yıllık B.Ü.Sevk ve İdare bölümünden diplomayı alamamıştı yeni il başkanı. Bildiğim kadarıyla yıllarca kendisini herkese Boğaziçi Ekonomi mezunu olarak tanıtıyordu” diye bir mail düştü.

EVET BİTİRMEDİM UTANILACAK BİR ŞEY Mİ?

Hemen arkasından Cankılıç'a konuşan Vardar da bu açıklamayı doğruladı.  "1980’de yarım bıraktım. Üniversite diplomasının bana bu iş yerinde katacağı hiçbir şey yoktu. Soranlara Boğaziçi Üniversitesi Sevk ve İdare bölümünü okudum dedim. Evet burada bir  yalan da yok, çünkü gerçekten okudum. Ama kimseye mezun oldum demedim. YÖK ‘ün son çıkardığı af kapsamındayım. Daha ortada kongre söz konusu değilken, yani 3 ay önce bu aftan yararlanmak için başvurdum. İnsanlar beni diplomamla değil, yaptıklarımla eleştirsinler. Yanlışım varsa sonuna kadar gitsinler. Utanılacak bir şey yapmadım. Ben partimin başında Bursa’ya hizmet için varım.” dedi.

HEPİMİZ ALDATILDIK, İSTİFA ETMELİ

Vardar'ın üniversite mezunu olmadığını itiraf etmesi ortalığı daha da karıştırdı. Partinin etkili isimlerinden biriyaşadığı hayal kırıklığını da şöyle dile getirdi: “Ben kendisini yıllarca Boğaziçi Ekonomi mezunu olarak bildim. Çok üzgünüm, kendisine karşı güvenim kalmadı. Hepimiz aldatıldık. En önemlisi de hem Başbakan hem de Bursa halkı aldatıldı. İstifa etmeli...”

LİSE MEZUNU BİLE DEĞİL

Ancak olay bu kadarla bitmeyecek gibi görünüyor. Çünkü yeni iddialara göre Vardar lise mezunu bile değil...  Şimdi AKP Bursa İl Başkanlığı  Başbakan'ın vereceği kararı bekliyor.