BIST 9.772
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.431,05
HABER /  GÜNCEL

Kayıp yolcu uçağı bulundu

Arama çalışmaları sonuç verdi. Air France uçağına ait olduğu sanılan metal parçaları ve koltukları bulundu.

Abone ol

Brezilya basını Atlantik Okyanusu'nda metal parçalarının bulunduğu haberini geçti. Enkazın ülkenin 650 km açığında bulunduğu açıklandı.


UÇAKTAKİ TEK TÜRK

Hala bulunamayan Fransız uçağında
bir de Türk yolcu bulunuyordu. Bu kişi dünyaca ünlü bir arp sanaçısı olan Fatma Ceren Necipoğlu'ydu.

Ünlü sanatçı 62. konseri için Brezilya'ya gitmişti. O konserden dönüyordu. Bir üniversitede öğretim üyesi olan Necipoğlu, konserinden sonra ölüme uçtu...

Uçağa ait olduğu tahmin edilen parçalar, Brezilya açıklarındaki "Fernando de
Noronha" adasının yaklaşık 650 km kuzeydoğusunda bulundu.

Air France’a ait 447 sefer sayılı Airbus 330-200 tipi yolcu uçağı, Paris'e gitmek üzere dün Rio de Janeiro'dan havalandıktan üç buçuk saat sonra Atlantik Okyanusu üzerinde radardan kaybolmuştu. İki gündür devam eden arama çalışmalarında bugün ilk sonuç alındı.

Kaybolan uçağa ait olduğu sanılan bazı metal parçaları, Brezilya'nın 650 kilometre açığında Atlantik Okyanusu'nda bulundu.

Brezilya medyasına göre, görülen parçaların uçak enkazına ait olduğu sanılıyor, ancak uçağın enkazının tamamı henüz bulunmadı.

Brezilya hava kuvvetleri sözcüsü, aralarında koltukların da olduğu "küçük enkaz parçalarının", Brezilya'nın Fernando de Noronha adasının 650 km kuzeydoğusunda bulunduğunu belirtti.

Ancak Air France tarafından enkaz parçaları bulunduğu bilgisi henüz doğrulanmadı.

Folha de S. Paulo gazetesinin internet portalı ise metal parçaları ile beraber su yüzünde petrol tabakası olduğunu da yazdı.

Air France'a ait Rio de Janeiro-Paris seferini yapmaktan olan ve 228 kişiyi taşıyan uçaktan dün sabah saatlerinden beri haber alınamıyordu.