BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SEÇİM

Erdoğan'dan Zekeriya Öz'e: Hayasız, edepsiz...

Başbakan Erdoğan, Savcı Zekeriya Öz hakkında zehir zemberek açıklamalar yaptı. Erdoğan, Öz için "Hayasız ve edepsiz" dedi.

Abone ol

TOBB Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası Ankara'da gerçekleşiyor. Şura'da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nın ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan söz aldı.

Başbakan Erdoğan, kendisi, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkında 
suç duyurusunda bulunan Savcı Zekeriya Öz'e sert sözlerle yükledi.

Erdoğan, Zekeriya Öz için, "Bir savcı çıkıp edep dışı, haya dışı konuşabiliyorsa, yargı şüpheli hale gelmiştir" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

'PARALEL YAPI'YLA MÜCADELE

- TOBB'un Filistin ve Türkmenler konusundaki duyarlılığını takdir ediyoruz.

- Yurtdışında birçok seyahate gittik oralarda sizlerle birlikte temasta buluntuk. İş dünyamızın sorunlarını dile getirdik.

- Sadece iki gün sonra milletimiz sandığa gidiyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. cumhurbaşkanı seçilecek. Sizlerin de desteği ile 2007 yılında Anayasa'yı değiştirdik. Tarihimizde ilk kez ilk elden milletimiz asaleten cumhurbaşkanını seçecek. 12 yıllık Başbakanlık döneminin ardından görev değişikliği gerçekleşecek olursa hiç kuşkuşuz toplumun farklı kesimlerinden bazı sorular geliyor. Türkiye'nin geleceği için son derece önemli olan çözüm sürecinin geleceği, paralel yapıyla mücadelenin geleceği merak ediliyor.

TÜRKİYE UÇUŞA GEÇECEK 

- Seçilmiş bir cumhurbaşkanı ile seçilmiş hükümet el ele gelmek suretiyle Türkiye'yi çok daha hızla uçuşa geçirecektir. Ekonomik istikrarının korunması konusunda tüm önceliklerimiz aynen devam ediyor.

- Genel başkanlar bakanlar başbakanlar değişebilir. Ancak ilkeler partisi olarak partimizin politikaları asırlar boyunca devam edenyürüyüş ile şekillenmiştir. İsimler değişse de istikrar devam edecektir. Ak Parti çok köklü bir siyasi hareketti. Bizim partimiz istişarelerin partisi olmuştur. Bundan sonra partimizin yetkili organları belirlediğimiz hedefler doğrultusunda geleceği biçimlendirmeye devam edecektir.

ÇÖZÜM SÜRECİ DEVAM EDECEK 

- Çözüm sürecinin bizzat takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bunu nihayete erdirmek için mücadelemiz sürecek.

- Paralel yapıyla mücadele benim ya da partimin mücadelesi değil Türkiye'nin mücadelesidir. Milli güvenlik meselesidir.

EDEP DIŞI, HAYA DIŞI KONUŞABİLİYORSA...

- Paralel yapının hedefi Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bir savcı çıkıp edep dışı, haya dışı konuşabiliyorsa, yargı şüpheli hale gelmiştir. Bir başbakana, bakana saygısızlık yapabiliyorsa bu ülkede yargı artık şüpheleri üzerine çekmeye başlamış demektir.

HSYK ADIM ATMIYOR

Düşünebiliyor musunuz, HSYK hala bu kişi hakkında gerekli adımı atmıyor. Bu zihniyet, paralel yapı birbirini koruma altına alıyor. Bunlar taraf, her şey ortada. Yargı devleti kurulur ki, bu çok tehlikeli.  

- Yargı kararlarıyla konuşulur. Siyaset yasama yürütmedeki varlığı ile görevi yasalar çerçevesinde yürütür.

EĞER DİNLENİYORSAM 

- Ülkenin bağımsızlığı söz konusu olduğunda hiç kimse şantaja tehdide boyun eğmez. Benim veya başkasının olamsı önemli değil. Bir başbakanın yabancı devlet başkanlarıyla yaptığı konnuşma neden dinlenir? Eğer dinleniyorsam uluslararası sorunu çözmemiz mümkün olabilir mi?

- Bunu rahatlıkla dinliyorlar, dinlemekle kalmıyorlar uluslararası servislere de aynen servis ediyorlar. Utanmadan sıkılmadan vatanseverlikten bahsediyorlar. Kendi organlarında da yayınladılar.

ALÇAKÇA BİR İHANET VAR 

- Bakanımla kriptolu telefonla yaptığım konuşma aynen servis edildi .Bu dinlemeler casusluk faaliyeti değil de nedir? Sayın Mahmud Abbas ile yaptığım konuşmaları bunlar ne için kullanıcak. Ortada alçakça ihanet var.

- Bu ihanet karşısında susanlar varsa durumlarını gözden geçirsinler. "Tayyip Erdoğan sert" diyorlar. Ben bunlar karşısında sert olmaya devam edeceğim.