BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Ülkücüler Fatiha'yı bilmez diyenler...

MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan'ın "Ülkücü kardeşlerim" sözlerine sert çıktı.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, Kars'ta Recep Tayyip Erdoğan ile onun yandaşlarının milliyetçilerin yükselişini, milletle olan bütünleşmesini engellemek, sabote etmek için çeşitli yol ve yöntemlere başvurmaya başladıklarını iddia etti.

Kaya; şimdilerde 'Ülkücü kardeşlerim' diyenlerin Ülkücüler için 'Bunlar Fatiha'yı bile okumayı bilmez' dediğini hatırlattı.

ÜLKÜCÜLER ARASINDA FİTNE ÇIKARIYOR

Milletvekili Kaya, Kars'ta cumhurbaşkanı adayı Ekmelettin İhsanoğluna destek ziyaretlerinde bulundu. Kaya, aday Erdoğan'ın Aydın'da yaptığı bir konuşmaya değinerek Genel Başkanları Devlet Bahçeli'ye birtakım iftiralar ve hakaretlerde bulunduktan sonra, 'Ülkücü kardeşlerimden destek alırım' gibi birtakım şeyler söylediğine dikkat çekerek; "Bizim içimizde birtakım arkadaşların kafasında soru işaretleri oluşturacak şekilde, 'Yav siz 40 yıllık bir Ülkücü, milliyetçi hareketsiniz. Siz bir aday bulup çıkaramadınız mı? Diye arkadaşlarımızın içine fitne atıyor" dedi.

DİNİ İSTİSMAR EDEN ERDOĞAN HER ŞEYİ İSTİSMAR EDER

Recep Tayyip Erdoğan'ın istismar etmeyeceği hiçbir değeri olmadığına vurgu yapan Kaya; "Düşünün ki yüce dinimizi ve dince kutsal olan değerlerimizi istismar etmekten çekinmeyen bir adamın istismar etmeyeceği ne olabilir? Her şeyi istismar ediyor" diye konuştu.

ÜLKÜCÜLER NEREDEN KARDEŞİN OLDU?

Başbakan Erdoğan'ın Ülkücülere kardeşlerim demesinin sinsi bir hamle olduğunu ifade eden Kaya, şöyle devam etti:

"Şimdi diyor ki 'Ülkücü kardeşlerim' Nereden oldu Ülkücüler senin kardeşin? Sen değimliydin Ülkücüler için 'Bunlar Fatiha'yı bile okumayı bilmez' diyen? Sen değimliydin, 'Bunlar kandan beslenenler' diyen? Sen değimliydin, 'Ülkücülerin hayatlarını verdikleri milliyetçiliği Türk milliyetçiliğini ayaklarımın altına alıyorum' diyen? Şimdi hangi yüzle bu ne biçim arsızlıktır. Hiç utanmadan nasıl Ülkücü kardeşlerim diyebilirsin?

BU ADAMDAN CUMHURBAŞKANI OLUR MU?

İmralı'da yatan bebek katili diyor ki 'Bu iktidar benim sayemde ayakta duruyor. Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan darbeden onu ben kurtardım.' diyor. Bu ayıp sana yeter. Bu ayıplara sahip Erdoğan'a bizden gidecek bir tek oy olur mu? Peki bu adamdan Cumhurbaşkanı olur mu?"