BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.400,98
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Soylu'dan İhsanoğlu'nun o iddiasına yanıt

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun "Abdullah Gül'cüler bana destek verecek" açıklamasına Süleyman Soylu'dan yanıt geldi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Ne olduğunu bilmediğimiz, ismini söylemekte, telaffuzda zorluk çektiğimiz bir adaya, Tayyip Erdoğan karşısında oy verilmemesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Ekmeleddin İmsanoğlu'nun "Abdullah Gül'cüler bana destek verecek" açıklamasına tepki gösteren Soylu, şöyle konuştu: "Nifak üzerinden beklenti içerisine girebilen bir kişiye, Türkiye Cumhuriyeti'nin en üst mekanı emanet edilemez."

CUMHURBAŞKANI 2071 HEDEFLERİ İÇİN ÇALIŞMALI 

Soylu, AK Parti İl Başkanlığını ziyaretinde, Selçuklu ve Osmanlı dahil ilk kez halkın, demokrasi ve milli iradeyle cumhurbaşkanını seçeceğini söyledi.

Türkiye'de bugüne kadar cumhurbaşkanı seçiminin, her seferinde siyasal krize yol açtığını, bunun bedelini de milletin ödediğini belirten Soylu, "Türkiye, eski Türkiye değil. Cumhurbaşkanı, bu saatten sonra sadece frağı, elçileri kabulü, birtakım anlaşmalarda veya cumhurbaşkanı görevlerinin fonksiyonlarının icra edilmelerinde ortaya çıkan cumhurbaşkanı olmamalı. Yeni cumhurbaşkanımız, Türkiye'nin enerji, dış, eğitim ve sağlık politikalarıyla 2023, 2071 hedeflerinden kendini sorumlu tutan bu hedeflere ülkenin ulaşma konusunda milletimizin iddiasını ortaya koyan, bunu kuvvetlendiren anlayış sergilemelidir" diye konuştu.

BU BİR DEVRİMDİR 

Soylu, cumhurbaşkanlığı makamının, uzun zaman vesayet makamı olduğunu ifade ederek, "Türkiye, şimdi yürütmeyi güçlendiriyor. Bu, hedeflerimize ulaşmada, Türkiye'nin gelişmiş ülkelerle rekabet edebilmesinde en önemli adımlardan bir tanesidir. Bu bir devrimdir. Bu, milletin uzun zamandır istediği, başına gelen birçok badire ve gailelerden kurtulması için kendi karar verdiği bir devrim ve değişimdir" ifadelerini kullandı.

OY PUSULALARI HEP FAZLA BASILIYOR

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 18 milyon oy pusulasının fazladan basılmasını eleştirilerine değinen Soylu, "Tedbir olarak yıllardan beri fazla oy pusulası basılır. Bunu, seçimin sonuçlarına yönelik bahane ve manipülasyon sebebi sayabilecek anlayışla karşı karşıyayız" dedi.

CUMHURBAŞKANI HER ZAMAN SİYASETİN GÖBEĞİNDE OLMUŞTUR 

Süleyman Soylu, "Toplumun çeşitli kesimlerine semboller üzerinden sadece mesaj verip oy alabileceğini zannettiğini, kendisini siyaset üstü mekanizma olarak görüp eski Türkiye alışkanlıklarını devam ettirdiğini, siyaseti biraz küçümseyen, hor gören ve eksik bakan anlayışla kampanya yürüttüğünü" ileri sürdüğü İhsanoğlu'nun, Türkiye'de cumhurbaşkanının her zaman siyasetin göbeğinde olduğunu anlayamadığını kaydetti.

İZMİRLİDEN OY İSTEDİ 

"Anlaşılıyor ki yıllardır seçim kazanmaktan uzak muhalefet partileri de iktidar partisine hırslarını aday üzerinden almak istiyorlar ama bunların hepsi boşa çırpınışlardır" görüşünü dile getiren Soylu, İzmirlilerden, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermelerini istedi.

ABDULLAH GÜL'CÜLER DESTEK VERECEK İDDİASI

Soylu, Erdoğan'ın Türkiye'yi getirdiği noktanın ortada olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Ne olduğunu bilmediğimiz, ismini söylemekte, telaffuzda zorluk çektiğimiz bir adaya, Tayyip Erdoğan karşısında oy verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Çiğ siyaset yapan bir insan. (AK Parti içindeki Gül'cüler, bana oy verecek) diye beyanat vermiş. Nifak üzerinden beklenti içerisine girebilen bir kişiye, Türkiye Cumhuriyeti'nin en üst mekanı emanet edilemez. Siyasi hırslarından dolayı Bahçeli ve Kılıçdaroğlu, üzülerek görüyoruz ki marjinal gruplarla bir araya gelip yıkım ekibi oluşturmak için gayret göstermiş olabilirler ama biz halkımızın ferasetine güveniyoruz. İzmirlilerin bize ve yeni Türkiye'ye destek vereceğine inanıyorum."