BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,87
ALTIN 2.433,15
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan TSK'ya yetki sınırlaması!

Başbakan Erdoğan, TSK'nın PKK'ya operasyon düzenlemek için ihtiyaç duyarsa yetki alacaklarını söyledi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Erdoğan PKK'nın çekilme sürecinde TSK'nın izleyeceği yolla ilgili merak edilen soruyu yanıtladı. Erdoğan TSK'nın operasyon düzenlemek için kendilerinden yetki alacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. 

Konuşmasından satırbaşları...

-Türkiye'den Suriyeli olan PKK'ların bir kısmı, tamamı çekildi diye bir ifademiz olmadı, bir kısmı Suriye'deki gelişmeler artıkça Suriye'ye o zaman bunlar geçmişlerdi. Ama bunun sayısı şu kadardır veya bu kadardır diye böyle bir ifade kullanmamız zaten mümkün değil. Kaldı ki bunlar Kandil'den mi geçti Türkiye'den mi geçti o da gizli bir konu. Ama geçtiği biliniyor, biliyoruz. Bunu zaten o zaman istihbari bilgiler olarak da almıştık. Bu süreç şu anda gayet iyi bir şekilde işliyor.

-Silahlı Kuvvetler bizden aldığı yetkiyi, verdiğimiz yetki çerçevesinde kullanır ama şimdi yeni süreçte herhangi bir yetki gerektiği anda bizden yetkiyi alacaktır. Benden Başbakan olarak, illerde valilerden vali olarak, yetkiyi alıp atması gereken adımları buna göre atacaktır

-TSK bizden aldığı yetki çerçevesinde hareket eder.TSK'nın bu konuda böyle bir isteği yok. Eğer operasyon ihtiyacı olursa TSK bizden, Başbakan'dan izin alır. 

-CHP'nin milletvekillerinin Silivri'deki tavrı mahkemeyi yargyı basma eylemiydi. Mahkemeyi işgal hareketiydi. Böyle bir işgal olunca oradaki mahkeme başkanı da ister istemez son verdi ve yarına erteledi. Dışarıda yapılan gösteriler Türkiye'ye yakışan şeyler değildi. Ama demekki bunlar muhalefete yakışan şeylerdi. Orada bunu yapanlar dün de parlamentoda başkanlık divanına saldırdılar. Bunlar CHP'nin asli kimliğini ortaya koyuyor. Bu güçlü olmayı göstermez. Aczi gösterir. Aczin ifadesidir. Ne oldu kürsüyü işgal ettiniz de? Yine buradan bu tasarı geçti mi? Her şey ortada. Hukuk içinde bütün bu işler yapılmıştır. AK Parti burada hukukun gereği ne ise yapmıştır. Tabii CHP de ister istemez bu yollarla yaptıkları zaman kaybından başka bir işe yaramamaktadır.