BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Rusya'ya terör uyarısı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PYD'ye destek veren ülkeleri uyardı, örgütün o ülkelerde eylem yapabileceğini ifade etti. Erdoğan, yürütülen operasyonlar sayesinde PKK'nın da bitme noktasına geldiğini söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PYD'ye destek veren ülkelerin bir gün aynı örgütün hedefi haline gelebileceğini söyledi. Rusya'yı PYD konusunda uyaran Erdoğan, PYD'nin Rusya'da da eylem yapabileceğini ifade etti. Erdoğan, son eylemlerden sonra dünyanın PKK'nın gerçek yüzünü gördüğünü de söyledi.

Yozgat Bozok Üniversitesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK'nın bitmek üzere olduğunu söyledi. Örgütün yaptığı son eylemlerin de bunu gösterdiğini ifade eden Erdoğan, dünyanın PKK'nın gerçek yüzünü görmeye başladığını söyledi. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"DAEŞ terör örgütü ama PYD farklı demek olmaz. Belçika'da canlı bomba eylemi yapanların DAEŞ olması sizi aladatmasın. Daha öncede belçikayı uyarıyorduk. Netice ortada. Şimdi PYD'ye destek olan ülkelere sesleniyorum. Çıkar çatışmasına girerseniz bunlar gelir aynı DAEŞ gibi canlı bomba eylemi yapar. Şimdi buradan Rusya'yı uyarıyorum. Sanıyorlar ki PYD'ye biz ofis açtık bize birşey yapmazlar. Aldanıyorlar. Rusya'da da eylem yaparlar.

'HAVAN TOPLARIYLA HAVALİMANINI VURDULAR'

Biz üniversiteyi inşa ederken bölücü terör örgütünün mensupları o ayrımcılar bu güzelim üniversitelerimizi molotoflarla, taşlarla, sopalarla cam çerçeve indirmişlerdir. Selahaddin Eyyubi havalimanı yaptık Hakkari'ye. Havan toplarıyla bu havalimanını vurdular.

'TÜRK MİLLETİ TARİH YAZACAK'

2,5 yılda yaklaşık 125 milyon yolcu taşıyor Marmaray. Hiçbir zaman bir aksama olmadı. Şimdi hamdolsun Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü bitirdik. Hedefimiz 26 Ağustos'tan önce köprünün açılışını yapmak. Bunlar sıradan olaylar değil. Kanal İstanbul'la birileri dalga geçti. İnandık, çalıştık, sağolsun Ulaştırma Bakanımla beraber buna kafa yorduk. Gittik, geldik güzergah takibi yaptık. Biz bunu yapar mıyız, yaparız. Şu anda inşallah çalışmalar başlıyor, kısa bir zaman sonra ihalesi yapılır. Karadeniz'i Marmaray'a bağlamak suretiyle biter. Bu proje aynı zamanda siyasi bir projedir. Sadece gelir amaçlı bir proje değil.

Türk Milleti bu projeyle bir tarih yazacak. Dedimiz Fatih kadırgaları karadan yürüttü, biz de Marmaray'ı denizin altından yürüttük. Bir de bu yıl Avrasya Tüneli'ni açıyoruz. Avrasya Tüneli'nden herkes aracıyla geçecek denizin altından. Bu aşılmakta zorlanan İstanbul trafiğini aşmak için yapıyoruz."