BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.387,40
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Topçu'dan CHP'li vekillere şok suçlama!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu, Hacettepe Üniversitesi'nde yaşanan öğrenci olaylarına tepki gösterdi, PKK'lıların öğrencileri rehin aldığını iddia etti. Topçu, CHP'li vekilleri de PKK'ya kol kanat gerdiğini söyledi.

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu, Ankara ve Hacettepe Üniversiteleri'ndeki olaylara tepki gösterdi. Ülkücü öğrencilere yönelik saldırılardan hükümeti sorumlu tutan Topçu, çözüm süreci boyunca PKK'nın üniversiteleri mesken tuttuğunu ileri sürdü.

Zuhal Topçu, Hacettepe Üniversitesi'nde yaşanan olaylardan hükümeti sorumlu tuttu. Üniversitenin Beytepe kampüsünde PKK'lı bir grup öğrencinin kantindeki 3 ülkücü öğrenciye sallama, satır ve palalarla saldırdığını söyleyen Topçu, polisin yaşanan olaylara seyirci kaldığını ileri sürdü.

Medyanın olayları ‘karşıt görüşlü öğrencilerin’ çatışması şeklinde sunmasını da eleştiren Topçu, “Karşıt görüşlü öğrenciler kavga etmiyor. Üniversiteleri mesken tutmuş bölücü teröristler ülkücü öğrencilere saldırıyor. Maalesef buna bazı CHP’li milletvekilleri de alet oluyor” diye konuştu.

"ÜNİVERSİTELER EŞKIYALARA TERK EDİLDİ"

Zuhal Topçu, 7 Ocak tarihinde Meclis’te yaptığı basın toplantısında üniversitelerdeki şiddet olaylarına dikkat çektiğini hatırlatarak, uyarılarına karşı iktidarın “Üç maymunu” oynamaya devam ettiğini söyledi. Yaşanan olaylardan ve bundan sonra yaşanacaklardan hükümetin sorumlu olduğunu vurgulayan Topçu, şöyle devam etti:

“AKP, şehirlere hendekler açılırken görmedi, şehit yakınlarının feryadını duymadı. Terör örgütlerinin tehditlerine karşı sesiz kaldı. Gelinen noktada dağdan inen eşkıya üniversiteleri mesken tuttu. Hükümet, doğu ve güneydoğuyu dağdaki eşkıyaya, üniversite kampüslerini de bu eşkıyanın şehirdeki uzantılarına terk etti. En küçük gösterileri sert müdahalelerle bastıran hükümet, okul koridorların işgaline ses çıkarmadı. Sonuç ortada.

"ÖRGÜT ÖĞRENCİLERİ REHİN TUTUYOR"

Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde eğitim veren üniversitelerde bu durum artık işgal vaziyetini aldı. Terör örgütü, öğrencileri adeta elinde rehin tutuyor. Gerekli ve yeterli tedbirler alınmaz ise, üniversitelerde patlak verecek olaylar önü alınamaz hale gelecektir. Ülkeyi kaos ortamına sürüklemek isteyenlerin ekmeğine yağ sürecektir.

HÜKÜMETE SESLENDİ

Hükümet şımarttığı bölücü terör örgütünün üniversitelerdeki eylemlilik ve çatışma hallerine karşı gerekli tedbirleri biran önce almalıdır. Bizler o gençlerin anaları, babaları ve kardeşleri olarak saçlarının tellerine zarar gelmemesi için bu işin takipçisi olacağız. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz."