BIST 10.077
DOLAR 32,38
EURO 34,68
ALTIN 2.405,22
HABER /  DÜNYA

Yunanistan'daki mülteciler: Cennet olsa gitmeyiz

Sığınmacılar, sınırın açılmamasına tepki olarak pazartesi günü başlattıkları demiryolunu ulaşıma kapatma eylemini sürdürüyor

Abone ol

Yunanistan'ın, Makedonya sınırındaki İdomeni kasabasında bulunan kampta bekleyen sığınmacılar, sınırın açılmamasına tepki olarak pazartesi günü başlattıkları demiryolunu ulaşıma kapatma eylemini sürdürüyor. Polisin kamplara götürmek istediği mülteciler "Cennete götürüyoruz deseler gitmeyiz. Avrupa'ya gitmek istiyoruz" diyor.

Bölgedeki demiryolunun üzerine çadır kuran ve banklar yerleştiren grup, Avrupa Birliği (AB) tarafından uygulanan yerleştirme politikasına inanmadıklarını ve sınırdan uzaklaştıkları takdirde "unutulacaklarını" ifade etti. Iraklı sığınmacılardan İdi Canan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerleştirme sürecinin son derece uzun ve yavaş işlediğini belirterek, "Buradaki kamptan ayrılmak istemiyoruz. AB'nin sınırları açması için beklemeye devam edeceğiz." dedi.

Protestolarına devam edeceklerini kaydeden Canan, "İdomeni'den başka bir kampa gidersek, dünya bizi unutur. Diğer toplumlara mesajlarımızı iletemeyiz." ifadelerini kullandı.

Şam'da geldiğini söyleyen başka bir mülteci ise birçok zorluğu aşarak geldiklerini belirtip, "Bizi kamplara götürmek istiyorlar. (Kamplar) Cennet bile olsa gitmeyiz. Canımızı tehlikeye atarak, epey para harcayarak buraya geldik. Avrupa'ya gitmek istiyoruz" dedi.