BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,61
ALTIN 2.390,15
HABER /  DÜNYA

ABD resmen açıkladı! O isim öldürüldü!

ABD Savunma Bakanı Ash Carter, Pentagon’da düzenlediği basın toplantısında DAEŞ’in 2 numaralı isminin öldürüldüğünü doğruladı.

Abone ol

ABD Savunma Bakanı Ash Carter, Pentagon’da düzenlediği basın toplantısında DAEŞ’in 2 numaralı ismi olan örgütün finansal işlemleri ile ilgilenen Hacı İmam’ın öldürüldüğünü söyledi.

ABD Savunma Bakanı Ash Carter, Pentagon’da düzenlediği basın toplantısında terör örgütü DAEŞ hedef alınarak gerçekleştirilen operasyonlar sırasında DAEŞ’ın 2 numaralı isminin öldürüldüğünü söyledi.

Carter öldürülen teröristin örgütün finansal işlemleri ile ilgilenen Hacı İmam olduğunu ifade etti.

Carter, Hacı İmam ile Brüksel saldırıları arasında bir bağlantı olup olmadığına dair herhangi bir bilginin bulunmadığını söyledi. Carter, “Sistematik bir şekilde DEAŞ kadrolarını saf dışı bırakıyoruz. Aslında, ABD ordusu bu hafta düzenlediği operasyonlarda örgütün aralarında Hacı İmam’ın da bulunduğu bazı üst düzey yöneticilerinin öldürüldü. Hacı İmam, örgütün finansal işlemleriyle ilgileniyordu ve iç işlerden sorumluydu” dedi.

Başına 7 milyon dolarlık ödül konmuştu

ABD Adalet Bakanlığı, Musul doğumlu El-Kaduli’nin yakalanmasını sağlayacak bilgi sunanlara 7 milyon dolarlık ödül verileceğini duyurmuştu.

Bakanlığın sayfasında yer alan bilgiye göre El-Kaduli, Irak’ta 2012 başlarında hapisten çıkınca IŞİD'e katılan ve IŞİD’in Suriye merkezli ağında çalışmak için Suriye’ye geçmiş kıdemli bir yetkilisi. Kaduli'nin 2004 yılında şimdi hayatta olmayan El-Kaide Irak lideri Ebu Musab el-Zerkavi’nin yönetiminde El-Kaide’ye katıldığı, El-Zerkavi’nin yardımcısı ve El-Kaide’nin Irak, Musul ve Ninova bölgesinin lideri olarak hizmet ettiği bilgisi bulunuyor.

ABD Hazine Bakanlığı da 14 Mayıs 2014’te Kaduli’yi IŞİD adına hareket ettiği için "küresel terörist" ilan etmişti.

ABD'nin Suriye içinde 50 civarında özel harekat askeri bulunuyor. 

Amerikan askerleri daha önce de IŞİD'in finansmanını yöneten Ebu Sayyaf'ı özel operasyonla öldürmüştü.