BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,98
ALTIN 2.505,81
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Lübnan'da imza şovu

Başbakan Erdoğan, Hariri ile birlikte basın toplantısı düzenledi 30 ortak anlaşmaya imza koydu.

Abone ol

Erdoğan ve Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin görüşmelerinin ardından, Başkanlık Sarayı'nda ikili anlaşmaların imza töreni gerçekleştirildi ve iki başbakan ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, İsrail ile ilişkiler konusunda da gerekli mesajları ise Akkar'da söylediğini ifade etti.

Başbakan Erdoğan, Lübnan'a yapılan iki günlük ziyaretin birinci gününü bitirdiklerini belirterek, şansına ve Türk heyetine gösterilen misafirperverlikten dolayı Lübnanlı yetkililere teşekkür etti.  ''Lübnan'da kendimizi evimizde gibi hissediyoruz, şu anda içinde bulunduğumuz saray da Osmanlı eseri'' diyen Erdoğan, programı kapsamında Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman ve Milli Meclis Başkanı Nebih Berri ile bir araya geldiklerini anımsattı.

HARİRİ GÖRÜŞMESİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

'Türkiye, Lübnan'ın huzur, istikrar ve refahı için büyük bir beklenti içerisinde'' diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

''Türkiye, Sayın Hariri başkanlığındaki Ulusal Uzlaşı Hükümeti'ne baştan beri tam destek vermektedir ve bu süreci başından beri desteklemektedir. Hariri ile yaptığımız görüşmeler, ikili ilişkilerimizin gözden geçirilmesi açısından yararlı geçmiştir. Uluslararası birlikteliğimiz bugüne kadar sorunsuz devam etmektedir. Bütün uluslararası kurum, kuruluşlarda bütün kararlarımız hep örtüşmüştür. İkili ve çok taraflı işbirliğimizi ülkelerimizin yararına somut sonuçlar doğuracak şekilde her alanda en üst düzeye çıkarmak için bir gayretin içinde olduğumuzun iradesini teyit ettik. İki ülkenin geleceğe yönelik kararlılığı bizi memnun etmiştir.''

Başbakan Erdoğan, Türkiye ve Lübnan'ın gerçek potansiyellerinin ikili ilişkilere yansıması için çabaların artırılmasında kararlı olduklarını ifade ederek, Lübnan ile imzalanan serbest ticaret anlaşması ve Yüksek Düzeyde Stratejik İşbirliği Konseyi kurulmasına ilişkin anlaşmanın iki ülke arasındaki ilişkilere ivme kazandıracağını kaydetti.

"GEREKLİ MESAJLARI AKKAR'DA VERDİM"

''İsrail, Lübnan'a saldırabilir mi?'' şeklindeki soru üzerine Erdoğan, ''İsrail belirsizlikler ülkesi. Ne zaman ne yapacağı belli değil. Gerekli mesajı Akkar'daki konuşmamda verdim'' dedi.

''Esad ile görüştüğünüzü ifade ettiniz. Esad'dan Hariri'ye bir mesaj mı getirdiniz?'' sorusuna da Erdoğan, ''Şu anda Lübnan temaslarımızı bitirmedik. İşin başındayız. Yarın daha yoğun görüşmelerde bulunacağız. Muhalefet yetkilileriyle görüşeceğiz, sonra da Sayın Beşşar Esad ile tekrar görüşeceğiz'' yanıtını verdi.