BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.399,87
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Vural'dan hükümete kurşun sözler!

MHP'li Vural, bugün Meclis'te gazetecilerin karşısındaydı. Eleştiriler yine sert sözler ise kurşun gibiydi!

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis Başkanı'nı muhalefete sansür uygulamakla suçladı. Vural, bakanların soru önergelerine verdikleri cevaplarla Meclis'i doğru bilgilendirmediğini iddia ederken Öcalan'ın politik bir lider durumuna dönüştürüldüğünü söyledi. İşte o sert sözler;

Oktay Vural, beraberindeki milletvekilleriyle birlikte Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Meclis Başkanlığı'nı "sansür kurulu" gibi çalışmakla suçladı. AK Parti'nin denetimden kaçmak için her türlü imkanı kullandığını söyleyen Vural, "Millet iradesini milli menfaat için değil kendi menfaati için kullanan bir yönetim anlayışını yerleştirdi'' diye konuştu.

''DOĞRU OLMAYAN BİLGİLER VERİYORLAR''

Milletvekillerinin soru önergelerine verilen yanıtların doğruluğu konusunda da ciddi kuşkuları olduğunu vurgulayan Vural, Çevre ve Orman Bakanlığının, soruşturma izni verilmeyen bürokratlara ilişkin Meclis'e verilen bilginin doğru olmadığını iddia etti.

Vural, bazı bürokratlara, ''bu şekilde bilgi verin'' diye zorlamalar ve baskılar yapıldığını öne sürerek, bu durumun Cumhuriyet Savcılığına şikayet olarak iletildiğini söyledi.

''Bu şekilde ülke nasıl yönetilecek?'' sorusunu yönelten Vural, ''Bu gidişle herhalde herkese birer pembe gözlük takmak zorunda kalacağız'' dedi.

FÜZE KALKANI PROJESİ

NATO tarafından Türkiye'ye yerleştirilmesi planlanan füze kalkanı sistemini de değerlendiren Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, NATO Zirvesi öncesinde yaptığı bir konuşmada, ''Komşularımızı tehlike olarak görmüyoruz. Kalkan olacaksa komuta bize verilmeli olmalı'' şeklinde sözler sarf ettiğini anımsattı. Vural, ''Bu şekilde yola çıkanların zirve sonrasındaki teslimiyetçiliği bir başarı ve zafer olarak göstermesini hayretle karşılıyoruz. Zirve sonrasında ise 'komuta sisteminin NATO'da olması gerektiğini' söylediklerini aktarıyor. Hangisi Başbakan? Kimi kandırıyor bunlar? Doğrudur, bu belgede kedi geçmiyor, kedi yoktur ama pisik vardır'' diye konuştu.

ÜÇ GENERALİN AÇIĞA ALINMASI

Vural, açıklamasının ardından gazetecilerin, Balyoz Davası kapsamında 3 generalin açığa alınmasına yönelik değerlendirmesini sorması üzerine, ''Dava açıldığı zaman 65. madde yok muydu? Neden şimdi? Netice itibarıyla hukuk çerçevesinde alınmış bir karardır. Dolayısıyla alınmasına sebep olan yeni bir delil mi ortaya çıktı? Türkiye'de eğer gerçekten bu soruşturma münasebetiyle açığa alınmalarla ilgili bir karar varsa darısı inşallah... Mesela, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında Danıştay'ın, soruşturma açılmamasına ilişkin Sayın Beşir Atalay'ın verdiği kararı kaldırması lazım'' diye konuştu.

Hükümetin bu konulardaki tavrının herkese yönelik olmasında fayda bulunduğunu ifade eden Vural, ''Sayın bakanların yolsuzluğa bulaşmış bürokratlar ve belediye başkanları hakkında da aynı şekilde cesaretli olmalarını da bekliyoruz'' dedi.

Bir gazetecinin, ''BDP yetkilileri basın toplantısı düzenlediler ve Abdullah Öcalan ile ilgili olarak, 'siyasi şahsiyet' ifadesini kullandılar. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna Vural, ''Türkiye'nin düşürüldüğü durumu göstermesi bakımından önemli'' yanıtını verdi.

Türkiye'nin bu durumu sorgulaması gerektiğini belirten Vural, şunları kaydetti:

''İmralı'da yolunu bulamayanlar, bugün geldiğimiz noktada Türkiye'ye yön veren bir politik lider durumuna dönüştürüldü. Bunun sorumlusu kim? Terör örgütüyle yürütülen müzakereler doğrultusunda İmralı canisini politik lider konumuna dönüştüren bir hükümet ile karşı karşıya olduğumuzu düşünüyoruz. Abdullah Gül, Meclis'te yaptığı bir konuşmada diyor ki, 'İmralı, politik lidere dönüştürülmemelidir' Adamları gönderiyorsunuz oraya. Bunu da makul gösteriyorsunuz. Bunları kimlerin cesaretlendirdiğini herkesin ortaya koyması gerekir. Bunun AKP olduğundan şüphe yoktur.''