BIST 9.680
DOLAR 32,45
EURO 34,45
ALTIN 2.489,22
HABER /  GÜNCEL

Yasa dışı dinlemeden yasak aşk çıktı

Yasa dışı dinlemeyle ilgili açılan davanın sanıklardan E.G., eşini yasak aşk ile suçladı.

Abone ol

Yasadışı dinleme iddialarıyla açılan davadan, sadakatsiz eş çıktı! Eşinden boşanmak için delile ihtiyacı olduğunu bu nedenle bu yola başvurduğunu söyleyen sanık, ilgili kişilere de bir arkadaşı yardımıyla ulaştığını söyledi. Mahkeme tutuklu sanıklardan üçünün tahliyesine karar verdi!

Yasadışı dinleme yaptığı iddia edilen çeteye yönelik davanın ilk duruşması bugün başladı. İşadamları A. K., E. G., R. G., Çeşme Sheraton Oteli'nin ortaklarından A.D. ile yasadışı dinleme kayıtlarını elde ettiği öne sürülen çete lideri M.Y.'nin de aralarında bulunduğu 5'i tutuklu 35 sanığın yargılandığı dava İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına 17 sanık katıldı.

Duruşmada kimlik tespitlerinin yapılmasının ardından savunmalara geçildi. Davada ilk olarak iddianamede çete lideri olarak yer alan tutuklu sanık M.Y. ifade verdi. "Bana kumpas kuruldu. Çete ile alakam yok" diyen Yanık, işadamları A.K., Çeşme'deki birotelin ortaklarından A.D. ve Ö. Y.’den toplam 25 bin lira aldığını belirtti. M.Y., "Bu parayı ev alması gereken bir arkadaşıma verdim" dedi.

E.G : EŞİMİN BAŞKASIYLA İLİŞKİSİ VARDI

Davanın tutuksuz sanıklarından E.G. ise "Eşimin başkasıyla ilişkisi vardı. Ben eşimin sadakatsizliğini nasıl ortaya çıkaracağımı bilmiyordum. Antalya'da bir aile dostumuzla bu konuyu konuştum. Sadakatsizliği belgelemem gerekiyordu. H.Ç. bana yardımcı oldu. Elde edilen görüntüleri boşanma davası dosyama CD olarak sundum" dedi.

3 SANIK TAHLİYE EDİLDİ

Duruşmada diğer sanıkların ve avukatların da söz almasının ardından verilen ara kararda tutuklu sanıklar A. K., E.N. ile O. Ö., "Mevcut delil durumu" gözönüne alınarak tahliye edildi.