BIST 10.177
DOLAR 32,22
EURO 35,12
ALTIN 2.472,13
HABER /  POLİTİKA

Erdoğandan kadınlara çağrı

Başbakan Erdoğan, genç nüfusun çoğalması gerekteğini belirterek, kadınlara çocuk doğurun çağrısı yaptı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bir çok 8 Mart kutlaması gördüğünü, bu etkinlikler kapsamında bir çok nutuğun verilip, sloganın atıldığını vurguladı.

GENÇ NÜFUSUN ÖNEMİ

Türkiye'deki genç nüfusun önemine de dikkati çeken Başbakan Erdoğan, Batı devletlerinin genç nüfus transfer etmeye başladığını, Türkiye'nin genç nüfusunu korumaya devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Batı şu anda ağlıyor, sakın bu tuzaklara düşmeyin. Böyle giderse 2030 yılında Türkiye'nin nüfusunun çoğu da 60 yaşın üzerinde olacak. Sevgili hanım kardeşlerim, bir Başbakan olarak konuşmuyorum, bir dertli kardeşiniz olarak konuşuyorum. Bu tuzağa asla gelmeyiniz. Biz genç nüfusumuzu aynen korumalıyız. Bir ekonomide aslolan insandır. Sermaye, emek, insanın türevidir. İnsan varsa sermaye var, insan varsa emek var.

İnsan varsa başarı var, insan yoksa bunların hiçbiri yok. Bunlar ne yapmak istiyor? Bunlar Türk milletinin kökünü kazımak istiyorlar, yaptıkları şey bu. Eğer nüfusunuzun azalmasını istemiyorsanız, bir ailenin 3 tane çocuğu olmalı. Takdir sizindir, o ayrı bir mesele. Bunu yaşadım inanarak söylüyorum. Çocuk berekettir. Onu da bilmemiz lazım.

Benim 4 tane çocuğum var. Memnunum, keşke daha fazla olsaydı. Hepsi de bereketiyle geldi.

Şu anda nüfusumuz genç. Ama böyle giderse 2030'da yaşlanıyor, bu bizim için tehlikelidir. Bu tehlikeyi yaşamak istemiyoruz. Bunu iyi dengelemek zorundayız."

18 YAŞINA KADAR SOSYAL GÜVENCE ALTINDA OLACAK

Sosyal Güvenlik Yasası ile birlikte her doğan çocuğun 18 yaşına kadar sosyal güvence altında olacağına dikkati çeken Başbakan Erdoğan, "Sosyal Güvenlik Yasası dün komisyondan geçti. Bu defa sıkıntı yaşamazsak, her doğan sosyal güvenceyle doğacak. Babanın sigortası yok, hiç önemli değil. Her doğan 18 yaşına kadar sosyal güvenceli olacak." diye konuştu.