BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,82
ALTIN 2.402,32
HABER /  DÜNYA

Göçük altından inanılmaz kurtuluş!

Çin'de kazdığı hendeğin çökmesi sonucu toprak altında kalan işçi meditasyon yaparak toprak altında canlı kaldı.

Abone ol

Çin'de kazdığı hendeğin çökmesi sonucu toprak altında kalan 52 yaşındaki bir inşaat işçisi, meditasyon teknikleri sayesinde sıkıştığı çukurdaki az miktarda havayla idare ederek, 2 saat sonra sağ çıkmayı başardı.

Times gazetesinin haberine göre Wang Jianxin adlı inşaat işçisi, ülkenin doğusundaki liman kentlerinden Ningbo'da devam eden bir inşaatta çalışıyordu.

Jianxin, sabah saatlerinde kazmaya başladığı 5 metre derinliğindeki hendeğin bir duvarının çökmesiyle, daha ne olduğunu bile anlayamadan tonlarca toprağın altında kaldı.

BİRKAÇ DAKİKALIK HAVA

Üzerinde kaskı dışında herhangi bir güvenlik malzemesi bulunmayan Jianxin, içine düştüğü durumu anlayınca, ne yapacağını düşünmeye başladı. Kafasındaki kask sayesinde yüzüyle toprak yığını arasında birkaç santim genişliğinde bir boşluk oluştuğunu farkeden Jianxin, buradaki havanın kendisine sadece birkaç dakika yeteceğini biliyordu.

Bunun üzerine, yıllardır öğrendiği meditasyon teknikleriyle nefes alıp vermesini yavaşlatarak, içerideki havayı tedarikli bir şekilde harcamaya başlayan Jianxin, arkadaşlarının kendisini kurtarmasını beklemeye başladı.

2 SAATTE ULAŞTILAR

Bu sırada yukarıda kürekler, hatta elleriyle toprak yığını içerisinde Jianxin'i arayan işçiler, 2 saat sonra arkadaşlarının taktığı kaskı buldu. Hemen Jianxin'in çevresindeki toprağı açan işçiler, arkadaşlarının hala nefes aldığını görünce büyük bir şaşkınlık geçirdi.

Jianxin'i muayene eden doktorlar, normal şartlarda toprak altında kalan bir insanın en fazla 5 dakika dayanabileceğini belirtirken, inşaat işçisinin meditasyon teknikleri sayesinde kalp atışları ve nefes alışını yavaşlatarak kurtulmasını 'mucize' olarak değerlendirdi