BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.309,13
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan İnce'ye sert sözler! 'Ne zaman Hitler oldun ya?'

Zonguldak mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce'yi hedef alarak, "Ya benim bu milletim bir defa senin gibi haddini bilmez birisine 24 Haziran’da zaten haddini bildirecek. Sen ne zamandan beri Hitler oldun ya? Türkiye hukuk devleti. Türkiye’de yargı var, sen önce bunu öğren" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsmail Metin Temel Paşa'ya bir kez daha sahip çıktı, onun apoletlerini sökeceğim diyen CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye çattı. Erdoğan, İnce'yi iyadet ederek "Milletim bir defa senin gibi haddini bilmez birisine 24 Haziran’da zaten haddini bildirecek" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Madenci Anıtı Meydanı'nda düzenlenen Zonguldak mitinginde yaptığı konuşmasına, alandaki kalabalığı "Zonguldak, emeğin, emekçinin şehri Zonguldak. Alın terinin şehri Zonguldak. Kara elmasın şehri Zonguldak. Demokrasinin, milli iradenin şehri Zonguldak" diye selamlayarak başladı. 

Zonguldak meydanının 24 Haziran'daki kararlılığı gösterdiğini söyleyen Erdoğan, yeni dönemde millet ile aralarına kimsenin girmesine izin vermeyeceklerini, omuz omuza Türkiye'yi hedefleriyle buluşturacaklarını kaydetti. Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

"Zonguldaklı aslanlar dün olduğu gibi bugün de Türkiye'nin istiklali ve istikbali için hep en ön safta yer almışlardır. Zonguldak'ın Mehmetçikleri sınırlarımız içinde ve dışında eli kanlı canilere göz açtırmıyor. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan kardeşlerimiz başta olmak üzere ülkemizin bekası için canlarını feda eden tüm yiğitlere Yüce Mevladan rahmet diliyorum. Biz şehitleriyle yaşayan, şehitlerini baş tacı eden bir milletiz. Biz şehitlerinin ölmediğine inanan bir medeniyetin temsilcileriyiz. Biz, peygamberlikten sonra en yüce makamı şehitlik olarak gören bir inancın mensuplarıyız.

"ORADAN İCAZET ALMANIN BİR ANLAMI YOK"

İstiklal marşı böyle yazıldı. Öyle affedersiniz, Edirne'deki teröristi ziyaret etmek suretiyle milletin karşısına cumhurbaşkanı adayı olarak çıkanlardan olmadık, olmayacağız. Bay Muharrem ziyarete oradan başlıyor, türbe ziyaret ediyor. Vah zavallı vah. Sen Edirne'deki bu teröristi ziyaret edeceğine gel milletten helallik al. Oradan icazet almanın bir anlamı yok, sana bir şey de kazandırmaz. Sen zaten Bay Kemal'den icazeti zor aldın, bir de oraya gidiyorsun. Ne işin var orada, millete gel, millete. 

"SEN NE ZAMANDAN BERİ HİTLER OLDUN YA?"

Sadece Afrin operasyonlarında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 497, Kuzey Irak'ta 446, yurt içinde 443 bu son aylarda. Peki Sayın İnce, bütün bu operasyonların başındaki bizim kahraman komutanımıza, İsmail Metin Komutanımıza 'senin apoletlerini sökeceğim' diyor. Benim bu milletim bir defa senin gibi haddini bilmez birisine 24 Haziran'da zaten haddini bildirecek. Sen ne zamandan beri Hitler oldun ya?

"24 HAZİRAN'DA DERS VERELİM"

Görüyorsunuz değil mi Türkiye'de kimler cumhurbaşkanı adayı oluyor. Şu CHP'ye bak, kimi aday yapmış. Zaten bu kendi Genel Başkanı'na ne diyor? 'Bir girdin seçilmedin, iki girdin seçilmedin, üç girdin seçilmedin, dört girdin seçilmedin, beş girdin, altı girdin seçilmedin, seçilmedin, seçilmedin...' diyor mu? Fakat Bay Kemal de herhalde ondan kurtulmak için onu buraya sürdü. Şimdi ben de diyorum ki sevgili milletim, gelin bunların topundan kurtulmak için 24 Haziran'da bunlara bir ders verelim.

"GEREKİRSE SİNCAR'A GİDECEĞİZ, SİNCAR'DA DA GEREĞİNİ YAPACAĞIZ"

Bir zamanlar olduğu gibi artık terörün kapımıza dayanmasını beklemiyoruz, terör bize gelmeden biz onun kaynağına gidiyoruz. Ne demiştim? 'İnlerine gireceğiz, inlerine'. Girdik mi inlerine? Şimdi onlar kaçıyor, biz kovalıyoruz. Onlar kaçacak, biz kovalayacağız. Milletimin huzurunu bozamayacaklar, milletimi bölemeyecekler, ülkemizi bölemeyecekler. İnşallah terör bizi vurmadan, biz onları ininde vuruyoruz. Şu anda Suriye'de, Afrin'de, Cerablus'ta şimdi de Kuzey Irak'ta gerekirse Sincar'a gideceğiz. Sincar'da da gereğini yapacağız. 34 yıldır milletimize musallat edinen bu yılanın kafasını adım adım kopartıyoruz. Kendilerini güvende hissettikleri ne kadar dağ, taş, tepe, şehir, kamp varsa hepsini de onların başına geçireceğiz. Afrin'den sonra diğer terör bataklıklarını da kurutmak için gereken adımları atmaya başladık. 34 yıldır bu milletin evlatlarını katletmenin bedelini, elebaşıları başta olmak üzere, tüm teröristlere ödeteceğiz. Şehitlerimizin, gazilerimizin kanları yerde kalmayacak.

"MECLİS'E BÜYÜK DESTEK VERMENİZ GEREKİYOR"

Dikkat edin, o, ne diyorsa CHP de aynı şeyleri söylüyor, bakıyorsun bir bayan var, o da aynı şeyleri söylüyor. Hiç birbirlerinden farkı yok, al birine vur öbürüne. Teröristlere dünyayı dar etmek için 24 Haziran'da güçlü Meclis diyor muyuz? Bu ülkeye ve millete silah doğrultan herkesi pişman etmek için güçlü hükümet diyor muyuz? Evlatlarımızın geleceğini güvence altına almak için güçlü Türkiye diyor muyuz? Bu kardeşinizi cumhurbaşkanlığı makamına gönderdiniz ama eğer parlamentoda benim partim yoksa, oradan bana güç gelmezse, o zaman biz kanun yapma yetkisine sahip değiliz. Cumhurbaşkanının kanun yapma yetkisi yok. Bu gücü nereden alacak? Meclis'ten alacak. Onun için de Meclis'e de büyük destek vermeniz gerekiyor. Buna da hazır mıyız? AK Parti'ye damgayı vurmaya hazır mıyız? Cumhur'un ittifakına damgayı vurmaya hazır mıyız?"

"KİMİ ZAMAN BU HAZIMSIZLIKLARINI ALENEN İFŞA EDİYORLAR"

Türkiye'nin, terörü ininde vurmasından en az teröristler kadar, içimizden bazıları da rahatsız oluyor. Devletin yurt içinde ve yurt dışında FETÖ'ye göz açtırmamasından, en az FETÖ'cüler kadar onların siyasetteki piyonları da şikayet ediyor. Bizim FETÖ'cüleri paketleyip yargıya teslim etmemizden en az o alçaklar kadar buradaki uzantılarının da ödü kopuyor. Kimi zaman bu hazımsızlıklarını alenen ifşa ediyorlar. Kimi zaman da FETÖ ve PKK ile ön safta mücadele eden isimlere saldırarak, örtülü bir operasyon sürdürüyorlar. Muhalefetin adayının yaptıkları işte bunun en açık örneğidir.

"BEN ONUN DA PAŞASIYIM, ŞU ANDA HEPSİNİN PAŞASIYIM"

Dikkat edin, birkaç gündür muhalefetin adayı çıkmış, az önce söyledim, bu paşamıza hakaret ediyor. Kim bu paşamız? Kendisiyle Malatya'da Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu'nun organize ettiği bir iftarda beraber büyükçe bir masada oturduk. 'Benim masama nasıl otururmuş, benim konuşmamı nasıl alkışlarmış?' Ya senin haddine mi Ben onun da paşasıyım, Anayasa'ya göre ben şu anda hepsinin paşasıyım. Ama bu cahil bunu da bilmiyor ki ve onun komutanıyım. Bu konuşmamda takdir edilecek yeri alkışlamıştır, senin haddine mi? Sen kimsin, haddini bil. Seçim kampanyası için bula bula 'apolet sökme' vaadini bulmuş. Genel Başkanı'nın izinden giden bu şahıs, sadece miting meydanlarında Türk ordusunun şerefli komutanlarına dil uzatıyor, aynı zamanda bölücü örgütün siyasi uzantılarına da çiçek atıyor. Siz zaten değil miydiniz, Ankara'dan İstanbul'a bu terör örgütünün desteklediği kişilerle, terör örgütünün mensuplarıyla yürüyüşe giren. Bunlar bu."