BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,59
ALTIN 2.498,58
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan: Biz enerji ithalini durduracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan Zonguldak'ta madencilerle buluştuğu iftar programında yaptığı konuşmada, "Biz ithali durduracağız. Bizim bütçemizde bir cari açık varsa bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi ithal enerjidir." dedi. Erdoğan terörle mücadele konusunda ise ''Şimdi sıra Kandil'de, sıra Sincar'da. Ülkemizi kim tehdit ederse üzerine üzerine gideceğiz." ifadesini kullandı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ithalata dayalı enerji politikaları yerine yerli kaynakları harekete geçirmeye başladıklarını söyledi. Erdoğan, cari açıktaki en büyük sebeplerinden birinin enerji ithalatı olduğunu belirterek, enerjide dışa olan bağımlılığı bitireceklerini kaydetti.

Recep Tayyip Erdoğan Zonguldak'ta maden işçileri ile buluştu. İlk olarak iftar programında konuşan ardından da düzenlenen mitingde açıklamalarda bulunan Erdoğan, milli enerji ve maden politikasını oluşturduklarını söyledi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ereğli'deki açıklamalarından satır başları şöyle:

"Siyasete başladığımız günden beri bizim yerimiz daima milletimiz yanı olmuştur. Seçimden seçime değil bulduğumuz her fırsatta ülkemizin 4 bir yanındaki illerimizi ziyaret etmekten vazgeçmedik. Biz de önümüzü vesayetle de darbeyle de kesmeye çalışsalar hep milletimizi yanımızda bulduk, karşımıza çıkan her engeli milletimizle beraber aştık. Şimdi yeni bir dönemin eşiğindeyiz. Onun için de desteğinizi bekliyoruz. 

ENERJİ İTHALİNİ DURDURACAĞIZ

Biz ithali durduracağız diyoruz. Peki neden? Bizim bütçemizde cari açık varsa en önemli sebebi ithal enerjidir. Termik santral dediğimiz olay kömürden kaynaklanıyor. Ben bunu neden ithalle yapayım. Bizim şu anda Trakya'dan tut Şırnak'a kadar devasa bir damar var. Bu damarda yerli kömür var. Bizim bunları hayata geçirmemiz lazım. Maliyeti biraz yüksek olabilir ama hiç olmazsa bizim cari açığımızı körüklemez. Şimdi bu adımı atıyoruz ve elhamdülillah ciddi bir noktaya da geldik. onun için milli enerji ve maden politikasını oluşturduk. Çok uzun ve kapsamlı bir çalışmayla oluşturduğumuz bu politikayı arz güvenliği, yerlileştirme, öngörülebilir piyasa olmak üzere 3 ayak üzere oturtuyoruz. Amacımız enerjide dışa bağımlılığımızı azaltmak için yerli kaynakları en üst düzeyde değerlendirmektir. Her bir başlığın altında çok önemli açılımlar var. İthalata dayalı enerji politikalarıyla daha fazla yol katedemeyeceğimizi gördüğümüz için kendi kaynaklarımızı harekete geçirmeye başladık. Ve bunda da güzel mesafeler alıyoruz.

EREĞLİ'DE KANDİLVE SİNCAR  MESAJI

Yeni bir dönüm noktasındayız. 24 Haziran'dan sonra Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bunu milletçe beraber yapacağız

GABAR'A CUDİ'YE F-16'LARLA İNERİZ

Bu vatanı bölemeyecekler. Yeri geldiğinde Gabar'a, Cudi'ye F-16'larla ineriz, inlerine gireriz. CHP'nin adayı gidip birisini cezaevinde ziyaret ediyor. Demek ki Muharrem'in türbesi orası. Benim 53 Kürt kardeşimi öldürenler faili olan adamı gidip ziyaret ediyor.

ERDOĞAN'DAN İNCE'YE: AÇ TAVUK KENDİNİ BUĞDAY AMBARINDA SANIRMIŞ

Afrin'de terör örgütlerine karşı mücadele veren o kahraman komutanımıza edepsizce saldırıp , "Apoletlerini sökeceğim" dedi. Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış. Bakalım benim milletim sana yol verecek mi? 251 şehidimizin, gazilerimizin bedelini ödeyecekler 

SIRA KANDİL'DE SIRA SİNCAR'DA

"Afrin'de 4500 teröristi etkisiz hale getirdik mi? Ne yaptılar kaçtılar mı? Sıra Kandil'de, sıra Sincar'da... Benim ülkemi tehdit eden, taciz eden kim olursa olsun onların üzerine üzerine gideriz, gideceğiz. Artık o CHP'nin Türkiye'si yok."