BIST 8.976
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.279,68
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Gülen ve dinleme bombaları!

Erdoğan Gülen'in o günlerini hatırlattı ve dinlemelerle ilgili bu detayları ilk kez açıkladı.

Abone ol

Erdoğan, ofisine böcek yerleştiren ve dinleyenin emniyet görevlisi olduğunu açıkladı, ‘ancak yurt dışına kaçtıkları için yakalanamadılar’ diye konuştu.

Erdoğan, hâlâ kayıp olan dinleme cihazları bulunduğuna dikkat çekerek, "Bu toplantıyı bile dinliyor olabilirler" diye konuştu.  Erdoğan, ofisine konulan böcekler ile ilgili bilgileri paylaştı. Erdoğan, şunları söyledi: "Böcekleri koyan, paralel yapı ile birlikte hareket eden güvenlik görevlilerinin yurtdışına kaçtıkları tespit edildi. Madem suçsuzlar neden kaçtılar? Bunlar paralel yapının elemanları."  

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletvekilleriyle gruplar halinde kahvaltılı istişare toplantılarını dün de sürdürdü. AK Parti Genel Merkezi’nde basına kapalı gerçekleşen toplantı yaklaşık 2,5 saat sürdü. Erdoğan Pazartesi günü 3. milletvekili grubuyla bir araya gelerek seçim öncesi vekilleriyle istişare toplantılarına nokta koyacak. Önceki günkü ilk toplantıda olduğu gibi dünkü toplantının da ana gündem maddesini “parelel devlet” yapılanması oluşturdu.

YURTDIŞINA KAÇTILAR

AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Subayevleri’ndeki özel konutunun altında yer alan ofisinde bulunan dinleme cihazını oraya yerleştiren kişinin kimliği ve bağlantılarının duyurulmasının beklendiği bir süreçte vekillerine sürpriz bir açıklama yaptı. Kimlikleri tespit edilen bu kişilerin “emniyet görevlileri” olduğunu, birinin “casusluk” yaparken diğerinin “dinleme” yaptığını anlatan Erdoğan, “Ancak yurtdışına kaçtıkları için yakalanamadılar” bilgisini verdi. Erdoğan daha sonra milletvekillerinin, görüşlerini dinleyip sorularını yanıtladı.

ALLAH'IN DEDİĞİ OLUR

Erdoğan, “Bunların hedefi sizsiniz. Size bir şey olursa AK Parti’nin dağılacağını düşünüyorlar. Onun için sağlığınızla ilgili spekülasyonlar çıkartıyorlar” diyen vekiline, “Herkes ne derse desin Allah’ın dediği olur” karşılığını verdi. Erdoğan ardından AK Parti’nin artık kurumsallaşmış bir parti olduğunu vurguladı.

DERSHANELERLE 1 MİLYON DOLARLIK RANT

17 Aralık sürecinin başlangıcının 7 Şubat’ta MİT Müsteşarı’nın ifadeye çağrılması olduğunu tekrarlayan Erdoğan’ın, o dönemde yapılan görüşmelerde kendilerine farklı mesajlar verildiğini, bugün karşı karşıya olunan durumun ise çok farklı olduğunu ifade ederken, “Çok safmışız. İyi niyetlişmişiz. O zaman bize denilenlere inandık” dediği belirtildi. Erdoğan, dershaneler konusunun gündeme getirilmesi üzerine ise, “Bu mesele bizim 10 yıldır söylediğimiz bir konu. Bunların asıl dertleri 1 milyar dolarlık rant” diye konuştu.

OY ORANLARIMIZ İYİ

Erdoğan, paralel yapının AK Parti’nin oy kaybını hedeflediğini anlatırken ise, “Endişeye mahal yok. Anket sonuçları çok iyi geliyor. Olağanüstü birşey olmazsa oy oranlarımız iyi” sözleriyle vekillerini rahatlattı.

DİNLENEN KONULAR

Erdoğan, cemaatin çok sayıda okulu olduğunu anımsatarak, “Yabancı istihbarat servisleri bizim aleyhimize bunları kullanıyorlar. Bizim istihbarat bunlara karşı ne yapıyor?” sorusunu yönelten vekiline ise, “Bunlar dinlenen konular. Her yer dinleniyor. Bunlar burada konuşulacak işler değil” karşılığını verdi.

 Erdoğan'dan cemaate sert sözler!

erdo.20140221055114.jpg
Başbakan Erdoğan Gülen'e böyle çağrı yaptı ve şunları söyledi:
 Niye buraya gelmiyorsunuz? Gelin buraya... Gelin buraya... Yoksa buraya gelince bazı şeyler açığa çıkar endişesi mi taşıyorsunuz? 


YEDEK VEKİLLİK OLABİLİR

Türkiye’de ‘yedek milletvekilliği’ sistemine geçilmesi gerektiğine ilişkin görüşlerini yinelerken, bazı milletvekilleri, “Anadolu’da bu nedenle adam öldürülür” ifadeleri üzerine, “Bu gerekçeyle adam öldürecekse öldürsün” esprisini yaptı. Ardından da, “Olur mu böyle şey” dedi. Erdoğan, yedek milletvekilliğinin milletvekili transferlerini önleyeceğini vurgularken de, “Yedek milletvekilliği sistemi olursa kimse istifa edemez. İstifa edip başka partiye geçemez” dedi.

KESTANEPAZARI'NDAKİ İLE PENSİLVANYA'DAKİ AYNI DEĞİL

Cemaatin samimi tabanıyla bir meseleleri olmadığını vurgulayan Erdoğan’ın, konuşması sırasında Fethullah Gülen’in eski Fethullah Gülen olmadığına yönelik, “Kestanepazarı’ndaki ile Pensilvanya’daki aynı değil” ifadelerini kullandığı öğrenildi. Gülen 1966’da, İzmir merkez vaizliği görevinde bulunmuş, Kestanepazarı Camiinde verdiği vaazların yanı sıra, Kestanepazarı Kur’an kursunda idarecilik yapmıştı. Erdoğan, cemaatin yurtiçinde, yurtdışında çok sayıda okulu olduğunu anımsatarak, “Yabancı istihbarat servisleri bizim aleyhimize bunları kullanıyorlar. Bizim istihbarat bunlara karşı ne yapıyor?” sorusunu yönelten vekiline ise, “Bunlar burada konuşulacak işler değil” karşılığını verdi.

HEDEF CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

Paralel yapının amacının yerel seçimler değil cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti'yi sıkıntıya sokmak olduğunu anladıklarını ifade eden Erdoğan, "Bunların tabanları ile hiçbir sorunumuz yok, örgütlü yapıyla ise mücadelemiz sürecek. Seçimlerden başarıyla çıkacağız" mesajı verdi.

Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağını öğrenmek isteyen milletvekilleri, "2023 vizyonu çerçevesinde cumhurbaşkanlığı ile ilgili kamuoyuna bir açıklama yapacak mısınız?" sorusunu yöneltti. Erdoğan'ın "Anayasada cumhurbaşkanlığı seçiminin yol ve yöntemi belli. Cumhurbaşkanının yetkileri de belli, yürütmenin başı" sözleri, milletvekillerince "Başbakan, cumhurbaşkanlığına aday olmaya hazırlanıyor" diye yorumlandı. Erdoğan'ın "Kişiler değil, kurumlar önemlidir. AK Parti kurumsallaştı, bir sıkıntı olmaz" dediği de öğrenildi.