BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan flaş Ankara saldırısı açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da meydana gelen patlama ve Güneydoğu'da bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk İşkodra Şeyh Şamia Lisesi ve Restorasyonu Tamamlanan Kosova Emin Paşa Camii Açılışları ile Bilahare Açılışı Yapılacak Projelerin Tanıtım Töreni'nde son dakika açıklamalarda bulundu.

Ankara'da geçtiğimiz Pazar günü yaşanan ve 37 kişinin ölümüne neden olan terör saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yapmamız gereken vatanımızı daha yaşanabilir hale getirmek için daha çok çalışmaktır. Pazar günü yaşanan olayda şehit olan kardeşlerime ben Allah'tan rahmet diliyorum. Aydın müsveddelerinin bu olayda bile olaya nasıl yaklaştıklarını gördünüz değil mi? Bazı paçavraların attığı başlığı gördünüz değil mi? 'Batsın senin başkanlığın' diyor. Bizim böyle bir derdimiz yok. Biz bu ülkeyi böldürtmeyeceğiz. Şu anda Cudi'de, Gabar'da bu işin mücadelesini veren askerimiz, polisimiz, köy korucumuz bir şey için mücadele veriyor." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

"TÜRKİYE'NİN PES ETMESİNİ İSTİYORLAR"

Pek çok ülke Türkiye'nin dizleri üzerine çökmesini pes etmesini istiyor. Tüm bu terör olaylarının arkasındaki gerçek budur. Yanı başımızdaki Suriye'de zor şartlar altında mücadelBunlar bu parasal kaynakları nereden buluyorlar? Bize samimi yaklaşın. Teröre karşı samimi olun. Bugün bize yarın size. Fransa'da terör eylemi oluyor kıyametler kopuyor.

"BU YANLIŞI DÜZELTMENİN ÇABASI İÇERİSİNDEYİZ"

Paralel devlet yapılanması örgütü uzun yıllar, Türkiye'nin bu çerçevedeki enerjisini, imkanlarını, potansiyelini adeta bir sülük gibi emerek bize zemin ve zaman kaybettirmiştir. Şimdi artık bir yandan bu yanlışı düzeltmenin, diğer yandan da ortaya çıkan boşluğu hızla ve sağlıklı şekilde doldurmanın çabası içerisindeyiz. Bunu telafi edeceğiz. Pek çok güç, pek çok ülke adeta Türkiye'nin dizleri üzerine çökmesini, pes etmesini bekliyor. Bütün bu terör olaylarının arkasında yatan gerçek budur.

"SUNİ SINIRLAR ÇEKİLMESİNE ENGEL OLAMAMIŞ OLABİLİRİZ"

Ülkemizde ve coğrafyamızda verdiğimiz mücadele, adeta yeni bir kurtuluş mücadelesidir. Yüz yıl önce bu coğrafyanın bedenini paramparça ettikleri, ruhunun bütünlüğünü bozamadıkları için çıldıranlar, bugün bunu başarmanın peşindeler. O gün aramıza suni sınırlar çekilmesine engel olamamış olabiliriz. Ama bugün gönül birliğimizin paramparça edilmesine razı olmayacağız.

"PYD'NİN ASIL DESTEKÇİSİ KÜRTLER DEĞİL BATI"

PYD gibi, YPG gibi terör örgütleri Kürt kardeşlerimizin küçük bir bölümünden destek alıyor. Türkiye'deki PKK gibi. Onları asıl destekleyenler farklıdır. Bu terör örgütlerinin elindeki silahlara baktığımız zaman Batı'yı görüyoruz.