BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,15
ALTIN 2.301,00
HABER /  DÜNYA

Putin'in kriz yaratan sözlerine Ankara'dan ilk tepki!

Genelkurmay Başkanlığı, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, Türkiye ile ilgili sözlerine flaş bir açıklama yaptı.

Abone ol

ANKARA, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, sürpriz bir biçimde Suriye’deki Rus askeri varlığını kısmen geri çekmeye başlayacağını duyurmasını, ardından da Lazkiye’den bir grup savaş uçağının ayrılmasını temkinli karşıladı.

Yetkililer, Rusya’nın hamlesinin Cenevre görüşmelerinin başlamasıyla birlikte gelmesine dikkat çekerek, bunun iyi niyetten öte daha çok muhaliflere diğer Batılı ülkelerce baskı yapılması için “siyasi manevra” olduğunu savundular.

 Ankara’da kapsamlı bir değerlendirme için Rusya’nın, tutumunun sahaya ne şekilde yansıyacağının beklenilmesi görüşü ağır bastı.  

UÇUŞ BAŞLAR MI?

Rusya’nın kısmi çekilme kararına rağmen Türkiye’nin IŞİD’le mücadele gücüne yeniden savaş uçaklarıyla destek vermeye başlaması ise beklenmiyor. Güvenlik kaynakları, Rusya’nın Suriye hava sahasıyla ilgili savunma sistemini korumayı sürdüreceğine ve hava üslerinde uçak buldurmaya devam edeceğine dikkat çektiler. Rus savaş uçağının 24 Kasım 2015’te düşürülmesinden bu yana, Türkiye, koalisyon güçlerinin Suriye’de IŞİD mevzilerine yönelik hava harekatlarına katılamıyor. Koalisyon gücüne destek sadece sınırda konuşlu topçu birliklerinin Fırtına obüsleriyle sağlanıyor.

TEK CÜMLELİK YALANLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, “Türkiye, Suriye sınırını geçerek birkaç yüz metre içeride siperler kazmaya başladı” ifadelerini yalanladı. Genelkurmay internet sitesine “Söz konusu iddialar gerçek dışıdır” açıklaması konuldu.