BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Birinin canlı bomba olduğu nasıl anlaşılır?

ANKARA 'daki saldırı sonrası terör korkusu İstanbul'da toplu taşıma araçlarını boşalttı. Canlı bomba korkusu giderek yayılıyor. Peki bu şahıslar nasıl anlaşılır? Toplu taşıma araçlarına binen şüpheli şahıslar kendilerini bakın nasıl ele veriyorlar!

Abone ol

Terör paniği nedeniyle İstanbul'da toplu taşımayı tercih etmeyen binlerce insan trafiğin kilitlenmesine neden oluyor.

Kentteki trafik iki gündür iyiden iyiye çıldırmış durumda. Özellikle pazartesi günü iki yaka arasında ulaşım 4 saate çıktı. Diğer yandan sabah ve akşam saatlerinde hıncahınç dolu olan toplu taşıma araçlarında dikkat çekici bir tenhalık vardı. Gerçi İETT son iki günlük ulaşım rakamlarını paylaşmadı ama görünen o ki terör korkusu toplu taşımayı boşalttı.

ARAÇLAR YOLLARA DÖKÜLDÜ

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre, önceki gün İstanbul’da sabır zorlayan trafik krizlerinden biri daha yaşandı. Vatandaşlar arasında Sabiha Gökçen’den Avrupa yakasına 4.5 saatte gelenler de vardı. Araçlar yollara döküldü.

TOPLU TAŞIMA HER ZAMANKİNDEN BOŞ

İstanbullular olarak trafiğe alışkınız belki ama bu kez dikkatimizi çeken nokta trafikteki toplu taşıma araçlarının her zamankinden boş olmasıydı. Bu da akıllara pazar günü Ankara’da Güvenpark otobüs durağında yaşanan kanlı terör saldırısının toplu taşıma tercih edenleri araçlarına yönlendirmesi ihtimalini getirdi.Taksim otobüs durakları en yoğun olduğu 18.00-19.00 saatleri arasında daha tenha.

"ARACIMIZ OLSA, BİZ DE TOPLU TAŞIMA KULLANMAYIZ"

Hıncahınç vatandaşlarla dolan duraklarda yolculara soruldu. Patlamanın etkisiyle insanların araçlarını tercih ettiğini söyleyen yolcular hemfikir olarak, “Aracımız olsa biz de toplu taşımayı tercih etmezdik” dediler.Taksim metroda saat 18.30’da güvenlik görevlileriyle konuşuldu, 40 dakika boyunca en yoğun saatte metro gözlemlendi, yolcuların tedirginliklerini dinlendi.

ARAÇLARI OLMAYANLAR TERCİH EDİYOR

İETT ve metro kullananların ortak noktası korktukları fakat araçları olmadığından mecburen toplu taşıma kullanmalarıydı. Öyle ki güvenlik görevlilerinin de şüphelilere göz açtırmadığını gördük. Görevliler güvenlik önlemlerini artırdıklarını ve aramaları genişlettiklerini söyledi.

METRODAKİ GÜVENLİK GÖREVLİLERİ ANLATTI: ŞÜPHELİLERİ NASIL TANIRIZ?

-Göz temasından kaçınırlar

-Gergin olurlar ve üzerindekilere sıkı sıkıya sarılırlar

-Turnikeleri izlerler

-Terlerler

-Uzaktan süzerler