BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,77
ALTIN 2.507,70
HABER /  MEDYA

'PKK’yı Türkiye’nin elinden kimse alamaz'

ANKARA saldırısının arkasından PKK'nın çıkması PKK'ya olan kini ve nefreti daha da arttırdı. Halk şu soruyu merak ediyor. Türkiye bundan sonra ne yapacak? Bu sorunun cevabını Gazeteci Ahmet Taşgetiren verdi.

Abone ol

Star Gazetesi'nin yazarlarından Ahmet Taşgetiren Çözüm süreci ve PKK'nın son zamanlarda yaptığı eylemleri değerlendirdi.

Ankara saldırısının arkasından PKK'nın çıkması şimdiye kadar düzenlenen operasyonların haklılığını ortaya koydu.

PKK BİTECEK ARTIK HİÇ ŞANSI YOK

Gazeteci Ahmet Taşgetiren PKK'nın gidişatı ve geleceğiyle ilgili; ''PKK bitecek. Artık hiç şansı yok. PKK’yı Türkiye’nin elinden kimse alamaz'' dedi. Ahmet Taşgetiren'in yazısının ilgili bölümü:

PKK DEVLETİN SUNDUĞU İMKANI MARAZA DÖNÜŞTÜRDÜ

Türkiye çözüm süreci ile ona bir kurtuluş alanı açtı. “Silahı bırak, gel, rehabilitasyon programına tabi ol, daha fazla ölüm istemiyoruz” dedi. Ama o bu imkanı, merhameti maraza dönüştürmek için kullandı.  “Daha çok ölüm”e yatırım yaptı, şehirlere ölüm ekmek istedi ve bedelini ödeyecek. Ödüyor, ödeyecek''.

PYD NE OLACAK?

Eğer o da PKK’nın Suriye ayağı olmaya devam ederse onun da akıbeti aynı olacak. Türkiye Amerika’ya “Ya ben ya o” dedikçe, onun orada PKK uzantısı vasfıyla hayatiyetini devam ettirmesi imkanı bulunmuyor. Amerika, Türkiye’den vaz geçmezse  -ki bu Amerikan aklının peynir ekmekle yenmesi durumunu ifade eder- orada Amerikan desteğinde bir terör yapılanması yaşayamaz.

SALİH MÜSLÜM TÜRKİYE'NİN HASSASİYETLERİNİ DİKKATE ALIYOR

Amerika bunu bildiği için PYD’yi “Türkiye’nin kabul edebileceği” bir çerçeveye indirgemeye çalışıyor. PYD adına Salih Müslim de Türkiye’nin hassasiyetlerini dikkate alıyor izlenimi veren bir söylem geliştiriyor. Bütün bunlar “Suriye’nin geleceği”ne ilişkin tasarımlarla içiçe şekillenecek durumlardır ve Türkiye orada her şeyi hassasiyetle değerlendirecektir.