BIST 10.277
DOLAR 32,19
EURO 34,76
ALTIN 2.388,57
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Başbakan Erdoğan, Barzani ile buluştuğu Diyarbakır tablosuna 17 Aralık operasyonuyla suikast düzenlendiğini iddia etti.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, "Bu çirkin komplodan güçlenerek çıkacağız ve yeni Türkiye'yi inşaa edeceğiz. Bu süreç yeni Türkiye'nin "İstiklal Mücadelesi" sürecidir." dedi.

"Kamuoyunu yolsuzluk iddialarıyla meşgul ederken, arka planda, Diyarbakır'ın, Oslo’nun 7 Şubat’ın Halk Bank’ın intikamını almak için tezgah kurdular" ifadelerini kullanan Başbakan Erdoğan, kaset sonucu istifa eden Baykal'ı da komploya kurban giden isimler arasında saydı.

Paralel yapılanmayı temizleyeceklerinin altını çizen Başbakan Erdoğan, cemaati  "Bir taraftan Kur'an diyeceksin, bir taraftan hadis diyeceksin, Allah, peygamber diyeceksin ama adın kasetlerle, adın komplolarla, adın ulusal ve uluslararası kirli işlerle anılacak" sözleriyle eleştirdi.

Gülen'in bedduasına da değinen Erdoğan, "Bize milletimisin hayır duası yeter. Filistinli kardeşlerimizin, Somalili yoksulların garip gurebanın duası yeter" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu. İşte konuşmadan öne çıkan satır başları:

Millet bize güvensin. Bizler her zaman hakkı söylemeye, doğruya doğru, eğriye eğri demeye devam edeceğiz. Halkın önünde hesaba çekilebiliriz. Bundan da öte, hesap gününde mahşerde hesaba çekileceğimizi de biliriz. Her adımı bu şuurla, bu anlayışla, bu korkuyla atarız. Bizim partimizi bu seviyelere çıkartan, bizi bu makamlara getiren, 11 yıl bizi burada tutan en başta dürüstlüğümüzdür, emanete olan bağlılığımızdır, yolsuzluklar karşısında sert, kararlı, tavizsiz duruşumuzdur.

GEREKENİ YAPARIZ

Bize okul yıllarımızda hocalarımız hep şu öğüdü verirlerdi: Hayat şeridiniz bembayaz derdi tek bir yanlış yaparsanız o bembayaz şerit üzerinde o bembeyaz şerit üzeri,ne o kusur leke olarak dikkat çeker derlerdi. Bizler AK Parti'nin ak kadroları olarak süt gibi bembeyaz yürüyoruz. En küçük bir siyahlık bizim sicilimizde dikkat çeker. Çektiğinde de gereğini yaparız.

AKLANIP GELMESİNİ SABIRLA BEKLİYORUZ

Bizim başkalarını örnek almamıza gerek yok. Bizim için sicili siyah olanlar bize örnek teşkil edemez. Sicili üzerinde en küçü leke olmaması için azami gayret ederiz. Sicilimizin bembeyaz kalabilmesi adına kötüleri aramızdan ayıkladık. Hakkında iftira olanların da aklanıp gelmesini sabırla bekliyoruz.

9 GÜNDÜR OPERASYON YÜRÜTÜLÜYOR

9 gündür operasyon yürütülüyor. Mahkeme aşamaları geçildi, doğrudan infaz yapılmaya başlandı. Güya gizlilk kaydı olan bir süreç. Gizlilik kaydı olmsasına rağmen başka şeyler var. Demek ki burada servis yapılıyor. Bize de temizlemek düşer.

EVİNDEN 2.5 MİLYON AVRO ÇIKAN ŞAHSI NEDEN MİLLETVEKİLİ YAPTINIZ?

Fotoğraflar belgeler her gün manşetlerde. Garip garip montajlar. Bu mudur hukuk? Yürütmenin içindekiler de söylüyorum. Bu mudur yürütme. Eğer kararı medya verecekse bütün bu uzun hukuk süreçlerine ne ihtiyaç var. Kutuların ne olduğunu nereden biliyorsunuz? O paraların ne olduğu nereden biliyorsunuz? Eğer evinde para çıktı diye, bir insan anında suçlu oluyorsa, buradan ben CHP’nin genel müdürüne soruyorum. Evinden 2.5 milyon avro çıkan şahsı neden vekil yaptınız? Bu iş bu kadar basit mi?

Şimdi yargıyı çok iyi savunuyor. Yargıya hakaretten fezleke hazırlandı. Aynı CHP genel başkanı savunma yapıyor, polise sahip çıkıyor. CHP'li vekil polisimize ana avrat sövdü, elindeki taşı polisimize fırlattı. Ne yaptılar hiç. Hani polise saygınız?

ÇÜRÜKLERİ TEMİZLERİZ

Hukuk sisteminde aksayan bir şey varsa biz üzerine gideriz. Devlette paralel bir yapılanma varsa üzerine gideriz gideceğisz. hukukla hareket edeceğiz. Devlet kurumlarının hiç birini topyekün töhmet altında bırakmaz, çürükleri temizleriz ya da gerekeni yaparız.

YEREL TAŞERONLAR

2013 yılında biz çok farklı bi Mayıs ayı yaşadık. Küresel finans krizinin etkileri tüm dünyada çok ağır şekilde devam ederken, Mayıs ayında biz Türkiye olarak tarihte örneği görülmeyen başarılara, rekorlara imzamızı attık. Bunları çok iyi değerlendirmemiz lazım. Çünkü şu olay, altını çizerek söylüyorum, ulusal bir operasyon değildir. Bu olayın uluslararası boyutu vardır. Uluslararası boyutta bunun en tepe noktası vardır. Ve onun altında da bunun çeşitli yerlerdeki taşeronları vardır. Bu olay basit olarak ele alınmasın. Bu, AK Parti iktidarının Türkiye'nin büyümesine olan öncülüğü sebebiyle yapılan bir operasyondur.

Barzani'nin Perver'in katılımıyla unutulmaz bir diyarbakır tablosu çıktı. Bismil'de Ergani'de insanlar ağladılar. Çözüm sürecinin nasıl hızlı yol aldığını görenler umutlandılar. 

17 ARALIK DİYARBAKIR TABLOSUNA SUİKASTTIR

Gezi'de mayıs ayının ekonomik başarılarına 17 Aralık'ta Diyarbakır tablosuna da suikast düzenlendi. Bu aynı zamanda içerdeki barışımıza bir suikasttır. Hedef sadece çözüm süreci değil. Bir paket hazırladılar. Birbiriyle alakasız dosyaları koydular ve yolsuzluk ambalajıyla sundular. CHP’yi MHP’yi TÜSİAD’ı, yolsuzluk üzerinden sahaya iteklediler. Kamuoyunu yolsuzluk iddialarıyla meşgul ederken, arka planda, Diyarbakır'ın, Oslo’nun 7 Şubat’ın Halk Bank’ın intikamını almak için tezgah kurdular.

Halkbank'ın 9 günlük değer kaybı 1 milyar 625 milyon dolardır. Buna ne diyeceğiz. Çok güzel bir iş mi yaptınız. Eğer elinizde belgeler varsa gereğini biz yaparız. Borsaya kote olan Halkbank'ı siz çökerttiğiniz zaman ülkeyi çökertiyorsunuz. 9 günlük süre içinde halka açık şirketler 20 milyar dolar değer kaybetti, faizlerder artış var. Birileri de bu işten karlı çıktı.

CASUSLUK YAPAN MEDYA KURULUŞLARI

Hadisenin bir başka acı tarafı şudur. Bir takım odaklar, örgütler merkezler bu kirli komploda maşa olarak kullanıldılar. Biz bu medyayı, bu örgütleri on yıllardır çok iyi biliyoruz. Ama bu süreçte bunların ne düşündükleri açık ve net şekilde ortaya çıkmıştır. Burada açık açık söylüyorum, son olay göstermiştir ki, Türkiye’de kendi ülkesinin değil başkalarının çıkarlarını düşünen, başka çevrelerin ranta düşünen vatana ihanet içinde ajanlık yapan casusluk yapan medya kuruluşları var, örgütler var, çeteler var.

BİR TARAFTA KURAN DİYECEKSİN

Çetelerle mücadele yetmemiş, yeni çetelerin oluşuma kesinlikle göz yummayacağız. Bir hareket, bir dava, en başta ahlak sahibi olmak zorundadır. Ahlakı olmayan hiçbir hareket başarıya ulaşamaz. Her yolu meşru gören, her yolu mubah gören bir hareket asla başarıya ulaşamaz. Bir taraftan Kur'an diyeceksin, bir taraftan hadis diyeceksin, Allah, peygamber diyeceksin ama adın kasetlerle, adın komplolarla, adın ulusal ve uluslararası kirli işlerle anılacak. Hiç kimsenin bu aziz dine, bu haksızlığı yapma hakkı yoktur.

Dini kisve altında bir takım örgütlerin benim ülkemde operasyon yapmasına kesinlikle müsade etmeyiz. Bu din yara almaz. Yanlış içinde olanlar yara alır maskeleri düşer. Yasalar çerçevesinde gereken adımı atarız. Benim ülkemde ameliyat etmelerine kesinlikle müsaade etmeyiz. Devlet içinde paralel yapının ulaşmasına kesinlikler izin vermeyeceğiz.

KILIÇDAROĞLU'NUN SARIGÜL POZUkilic.20131225170318.jpg

İş başına geldiği zaman da arkasına enkaz bırakarak, onlarca yolsuzluk dosyası bırakarak iktidardan ayrılmıştır. İşte şu anda partisinin içinde yolsuzluktan hüküm giymiş, suçu sabit milletvekilleri var. Bu yetmedi, İstanbul'a yolsuzlukla suçladıkları, kendi kongrelerinde yolsuzluk nedeniyle ihraç ettikleri şahsı, büyükşehir belediye başkan adayı olarak koydular. Hatta bu genel müdür, yolsuzluk klasörünü bizzat kendisi raflardan indiriyor, o teşhir ediyor. Bu ne perhiz, ne lahana turşusu. 

BİRLİKTE BEDDUA SEANSLARI DÜZENLERLER

CHP'nin genel müdürü bu şahsın yolsuzluk dosyası önünde biliyorsunuz çok pozlar verdi. Dün yolsuzluk iddiasıyla attıklarına bugün kucak açıyor, kurtuluş reçetesi olarak bakıyorlar. Bu ilkesizliği, bu çarkı örtmek için de AK Parti'ye saldırıyor, iftira atıyorlar. CHP yolsuzluk yapan görmek istiyorsa gitsin kendi geçmişine baksın, gitsin aynaya baksın. 10 yıllardır eleştirdikleri, hatta hakaret ettikleri, hatta kuyusunu kazdıkları o örgütle şimdi ittifak yapıyorlar. Bunların birlikte yapabileceği tek bir şey var. Bunlar birlikte ancak beddua seansları düzenlerler. Bize milletimizini duası yeter. Bundan sonrada böyle devam edeceğiz.

Allah'ın izniyle bu tezgah 30 Mart'ta bozulacak. Devlete paralel yapılanmalar asla olmayacak. yeni türkiye'de kardeşliğe milli iradeye suikastler yapılmayacak.

YA MİLLET YA ZİLLET

Akşam da söyledim, iki tabloyla karşı karşıyayız. Ya millet ya zillet. Ben inanıyorum ki millet kazanacak. Rabbim onları da zilletten kurtarır umarım. Yeni Türkiye’de yeni vesayetlere yer olmayacaktır. Yeni Türkiye 76 milyonun bir ve beraber olduğu güçlü şekilde muhafaza edecek.

HANGİ PARTİYE OY VERİRSENİZ VERİN BU KOMPLOYU GÖRÜN

Bizi sevsin veya sevmesin, bize oy versin veya vermesin. Bu komple sadece Ak Parti’ye değil Türk milletine bir komplodur. Hangi partiye oy verirseniz verin ama bu komployu görün

KOMPOLU BERABER BOZACAĞIZ

Her bir kardeşime sesleniyorum. Bu komplo AK Parti'ye değil, siyaset kurumunu hedeflemiştir komplodur. Bu komplonun Türkiye'nin hayrına değil şerrinedir. Bu komplonun benzerleri dün Merhum Menderes'e yapıldı, merhum Özal'a yapıldı, merhum Erbakan'a yapıldı, bu komplonun benzerleri inanın merhum Ecevit'e, Sayın Demirel'e sayın Baykal'a dahi yapıldı. Eğer, bugün bu çirkin operasyonlara en sert, en kararlı cevabı vermezsek, biliniz ki bu komplolar yapılmaya, gelecekte de milli irade üzerinde mühendislik tasarımları yapılmaya devam edecektir. Çirkin komploya karşı tavır almaya çağırıyorum. Meselenin yolsuzluk olmadığını faiz olduğunu, dış politika olduğunu görsün. Bu komployu hep birlikte bozacağız.

İĞRENÇ İNTERNET SİTELERİNDE KASETLERİYLE BOĞULSUNLAR

Bu süreç yeni Türkiye'nin istiklal mücadelesidir. Bu kadar önemli. Bu süreç faiz lobisinin Türkiye'den son darbesini yiyeceği süreçtir. Millet bizimle milletin hayır duası bizimle. Bırakın onlar manşetleriyle ihanet içinde olsunlar. İğrenç sitelerinde kasetleriyle boğulsunlar. Biz bedduaya lanet duaya evet diyeceğiz.

GARİP GUREBANIN MAZLUMLARIN DUASI YETER

Biz beddularla değil dularla yetiştik ve arif alim olan insanlara beddua değil dualar yakışır o insanlara ıslah ifadesini kullanmak bile yakışmaz ama görünüyor ki iş şirazesinden çıkmış. bize milletimizin hayır duası yeter. Filistinli kardeşlerimizin, somalili yoksulların garip gurebanın duası yeter. Oradaki Suriye'deki masum cocukların arşı inleten duası yeter. Allah bize yeter.