BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Kamer Genç’ten küfür sitemi

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, "Bana küfürbaz denilmesine üzülüyorum" dedi.<br/>TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, TBMM’nin aç...

Abone ol

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, "Bana küfürbaz denilmesine üzülüyorum" dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, TBMM’nin açılmaması ve yolsuzluk olaylarının Genel Kurul’da görüşülmemesine tepki gösteren Kamer Genç, şöyle konuştu: “Milleti ve halkı düşünen bir Meclis’in çalışması ve yolsuzlukların halktan gizlenmemesi gerekir. Meclis Başkanlık Divanı’nı aracı etmek suretiyle Meclisin çalıştırılmaması TBMM’ye vurulan darbedir, bunun sorumlusu da Meclis Başkanı Cemil Çiçek’tir.”
Herkesin kendisine küfürbaz demesine üzüldüğünü söyleyen Genç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Benim kimseye küfrettiğim yok. Fatma Şahin’e ‘Atatürk’ün getirdiği özgürlükler olmasaydı bir erkeğin bir kaçıncı eşi olabilirdin’ dedim. Bunda bir küfür yok ki. Basın hemen ‘Kamer Genç küfretti’ diyor. Emine Erdoğan’a ‘hangi sıfatla konuşuyorsun’ dedim. Bu küfür değil. Gerçek mücadele gücümü düşürmek için beni kötü duruma düşüren sıfat yakıştırıyorlar. Ben ülkemin milletimin haklarını savunuyorum.”
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yolsuzluk üzerine yaptığı açıklamayı eleştiren Kamer Genç, savcıların ve emniyet mensuplarının görevden alındığını söyleyerek, yolsuzluklar üzerinden hükümeti ve Başbakan Erdoğan’ı eleştirdi.
Bakan Egemen Bağış’a “sen neden istifa etmiyorsun” diye soran Genç, en yüz kızartıcı işleri yapan kişilerin de alnının açık olduğunu söylediğini ifade etti.
(İHA)