BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Varan 2! Yeni operasyon başlıyor mu?

Yolsuzluk ve rüşvette operasyonunda ikinci dalga geliyor iddiası Radikal'den geldi.

Abone ol

17 Aralık'ta gerçekleşen Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonunda ikinci dalga geliyor iddiası ortalığı karıştırdı... Cumhuriyet Savcılığı ise açıklama yaparak Radikal'in ortaya attığı iddiayı yalanladı.

KARA PARA VE YOLSUZLUK İDDİASI

Radikal gazetesinin iddiasına göre Savcılık aralarında çok ünlü isimlerin de olduğu listeyi İstanbul Emniyeti'ne gönderdi.  İkinci dalga operasyonun 'kara para ve yolsuzluk' iddialarını kapsadığı öğrenildi.

EMNİYET'İN NE YAPACAĞI MERAK EDİLİYOR

Soruşturmayı ise Ergenekon soruşturmasına bakan TMK Savcısı Muammer Akkaş'ın yürüttüğü belirtiliyor. Soruşturma kapsamında arama ve gözaltı talimatının Emniyet'e ulaştığı ifade ediliyor. Emniyet'in nasıl hareket edeceği merak konusu.

EMNİYETTE OLAĞANÜSTÜ DURUM

İstanbul genelinde görevli tüm emniyet müdürlerinin Vatan Caddesi'nde bulunan emniyet binasında toplantı halinde olduğu ifade diliyor. İddiaya göre savcılığın arama ve gözaltı talimatına emniyetin uymadığı ve direndiği ifade ediliyor.

Geçen hafta da İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet Arıbaş şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılmış ancak Emniyet, Arıbaş'ı ifadeye göndermemişti.

FARKLI BİR SORUŞTURMA

İddiaya göre önümüzdeki saatlerde operasyon başlayacak. Kamuoyunun yakından tanıdığı isimlere yönelik yapılacağı ifade edilen operasyonun yürütülmekte olan soruşturmadan farklı olduğu belirtiliyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise İstanbul'da Terörle Mücadele Kanunu (TMK) kapsamında yürütülen bir soruşturma veya operasyon olmadığını açıkladı.

ANKARA'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TCDD'nin yaptığı bazı ihalelerle ilgili ihbarlar üzrerine bir soruşturma yürütüldüğünü ancak konu hakkında kamuoyuna yansıyan iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

İşte Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 'nın açıklama metni:

"TCDD'nin yaptığı bazı ihalelerle ilgili yapılan ihbarlar üzerine Cumhuriyet Savcılığımız tarafından soruşturmaya başlanıldığı, soruşturmanın halen devam ettiği , Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yürütülen soruşturmanın Ceza Mahkemesi Kanununun 157. maddesinde düzenlenen 'soruşturmanın gizliliği' çerçevesi içerisinde yürütülmektedir."

ERDOĞAN BAYRAKTAR İSTİFA ŞEKLİYLE ŞOK ETTİ
Günün olayı bu oldu. Erdoğan Bayraktar canlı yayından hem bakanlıktan hem AKP vekilliğinden istifa ettiğini duyurdu. Asıl bombası ise finalde Erdoğan için söylediği sözdü (TIKLA OKU)

ZAFER ÇAĞLAYAN İSTİFA ETTİ
Oğlu yolsuzluk operasyonunda tutuklanan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan istifa etti. Bakan Çağlayan istifasında ne yazdı? (İSTİFA METNİ /TIKLA OKU)

MUAMMER GÜLER İSTİFA ETTİ
Yolsuzluk operasyonunda oğlu tutuklanan İçişleri Bakanı Muammer Güler, istifasını açıklayan ikinci bakan oldu. Bakan Güler istifasında bomba açıklamalar yaptı (TIKLA OKU)

EGEMEN BAĞIŞ İSTİFA EDECEK Mİ?
4 Bakanın ismi istifa edecekler arasında geçiyor. Hakkında 1.5 milyon lira rüşvet aldı iddiası bulunan Egemen Bağış'ın da istifa edeceği iddiaları vardı. SON DURUM TIKLA OKU

İDRİS NAİM ŞAHİN BOMBALAYIP İSTİFA ETTİ

AK Parti'de günün sürpriz istifası eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'den geldi. Şahin AK Parti'den istifa etti. İşte istifa açıklaması