BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.402,55
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan El Kaide'ye mesaj

Başbakan Erdoğan El Kaide'nin yaptığı terör eylemlerini kınayarak İslam'da tetöt olmayacağına vurgu yaptı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan OECD Eğitim Bakanları toplantısında konuştu. Erdoğan konuşmasında İslam adına işlenen teröre ve Suriye'deki Esed katliamlarına da değindi.

Konuşmasından satırbaşları...

Milli bütçemizde ve personel dağıtılımında eğitim birinci sıradadır. İş hayatında olamayan genç kitlesi ile karşı karşıyayız. Bir yanda kalifiye elemandan yakınan işveren diğer yandan işsiz gençler. Bu çarpık yapının çözümü eğitimdir.

Ben bir adım daha ileri giderek çocuklaır sadee mesleğe değil geleceğin anne babaları olarak hazırlayan eğitime ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.

Çocukları dadece mesleğe değil hayata da hazırlayacak eğitim modeli hazırlamalıyız. Aile ve çocuk ilişkileri zayıflıyor. Aile ve toplum içinde aktarılarak öğrenilmesi gereken bilgilerle ilgili eksiklikleri eğitimle tamamlanması gerektiğini düşünüyorum.

Bütçe kısıtlamaları ve krizlerde eğitimlerde kısıtlamalara gidildiğini görüyorum. Biz eğitime yapılan yatırımı geleceğe yatırım olarak görüyoruz.

Ders kitaplarını ücretsiz olarak dağıtıyoruz. biz göreve geldiğimizde ücretsiz vermeyi bırakın aileler alamıyordu kitapları. Kız çocuklarının eğitime teşviki için onlara ilave imkanlar sağlıyoruz

Özel okullarda anadilde eğitimin yolunu açarak pek çok avrupa ülkesinin önünde reformlara imza attık.

Daha 1 ay önce Suriye'nin Rakka kentinde bir lise bombalandı onlara öğrenci hayatını kaybetti.Nijerya'da yine bir okul bombalandı. bir kez daha sesleniyorum kaynağı gerekçesi ne olursa olsun her türlü terör eylemini şiddetle kınıyorum.

Masumu öldüren şu an Suriye'de Esed ise en büyük zalimdir. Yine hangi örgütse Esed'den farksızdır. İslam'da terörist olamaz. Adı Müslümanmış hayır, ister El kaide olsun ister şu olsun bu olsun biz bunu kınıyoruz. islam barış dinidir. 

Biz bu yüzden Esed'e karşıyız, bu yüzden Filistin'in yanındayız. Balkanlarla Myanmar ile ilgiliniyoruz.

196 üyesinin olduğu BM'den siz bir karar çıkaramıyorsunuz. her şey o 5 üyede. 5 ülkeden bir ülke hayır dese iş bitmiş. bunun da güncellenmesi lazım

Bir taraftan demokrasi diyeceksiniz ama demokrasiyi birilerinin istediği şekilde yaşayacaksınız.

Bizde şu anda işsizlik yüzde 8,8 düştü genç işsizlik 17,8. Temennimiz daha da iyi bir noktaya gelebilmek.