BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,12
ALTIN 2.468,54
HABER /  DÜNYA

Sattığı aracı böyle çaldı

Pendik’te 2 yıl önce sattığı aracı çalan zanlı, güvenlik kamerasına yakalandı. <br/>İddiaya göre, Cengiz Purut 2 yıl önce ikinci el lüks bir...

Abone ol

Pendik’te 2 yıl önce sattığı aracı çalan zanlı, güvenlik kamerasına yakalandı.
İddiaya göre, Cengiz Purut 2 yıl önce ikinci el lüks bir araç satın aldı. Ancak aracı satan kişi, yedek anahtarları teslim etmedi. Purut, aracın parasını ödediği halde araç sahibi satış işlemlerini de gerçekleştirmedi. Geçtiğimiz hafta aracın muayenesi için satın aldığı kişiyi arayan Cengiz Purut, ulaşamadı. Bunun üzerine şahsa mesaj atıp satış işlemlerinin yapılmasını istedi. Ancak şahıs mesaja da cevap vermedi. Cengiz Purut, aynı akşam kendisine ait inşaatı denetlemeye gitti. Aracı inşaatın önüne park eden Purut inşaatta bulunduğu sırada, aracı kendisine satan kişi gelerek yedek anahtarla aracı çaldı. İnşattan çıkan Purut aracının yerinde olmadığını fark etti. Çevredeki güvenlik kameralarının görüntülerini inceleyen Purut, aracının, önceki sahibi tarafından çalındığını görünce polise haber verdi.
Çalınan aracında bazı eşyalarının da bulunduğunu belirten Cengiz Purut, “Aracı 2 yıl önce bir kısmını çek, bir kısmını nakit ödeyerek aldım. 2 yıldır aracı aldığım şahıstan aracın satışı ve yedek anahtarını almak için uğraşıyorum. Kestiğim çeklerin tamamını ödedim, hiçbir borcum yok. Aracın muayenesi için geçen gün tekrar aradım açmadı. Ben de mesaj attım, cevap yazmadı. Gece saatlerinde yaptığım inşaatı kontrol için gittiğimde aracımı inşaatın yanına park ettim. Satın aldığım şahıs aracı park ettiğim yerden bana teslim etmediği yedek anahtar ile rahatça alarak kaçırdı” dedi.
Öte yandan aracın çalınma anı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde siyah bir aracın lüks aracın yanından geçerek kontrol ettiği ve dönerek aracın yanında durduğu görülüyor. Araçtan inen bir kişi, Purut’a ait araca binerek olay yerinden uzaklaşıyor. Görüntüleri inceleyen polis şahsın yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.
(İHA)