BIST 10.320
DOLAR 32,21
EURO 35,11
ALTIN 2.466,93
HABER /  DÜNYA

Danslı istifaya patrondan danslı cevap

Dans ederek istifasını bildirdiği videosu internette tıklanma rekorları kıran video montaj operatörü Marina Schifrin’e, eski patronunun ceva...

Abone ol

Dans ederek istifasını bildirdiği videosu internette tıklanma rekorları kıran video montaj operatörü Marina Schifrin’e, eski patronunun cevabı da yine bir video aracılığıyla oldu.
Tayvanlı animasyon şirketi Next Media’da çalışan Schifrin, Kanye West’in “Gone” parçası eşliğinde şirkette dans ettiği görüntülerin bulunduğu videoda, altyazı ile istifa nedenini anlatmıştı. Schifrin, iki yıl boyunca işine bütün enerjisini verdiği, zamanından fedakarlık yaptığını belirtmiş, fakat içeriği iyileştirme çabalarında rağmen, patronunun ürettikleri videoların içeriğinden çok, ne kadar izlendiğini önemsediğini söylemişti. Schifrin ayrıca yoğun çalışma saatlerinden ve sosyal imkanların azlığından yakınmıştı.

AYNI YOLLA CEVAP
Şirketin patronu ve çalışanlar, Youtube’a yükledikleri bir videoyla işinden ayrılan Schifrin’e cevap verdi. Schifrin’in dans performansında çalan müziğin kullanıldığı videoda, şirketteki çalışma ortamı övülüyor. Şirketin yöneticilerinin açıklamalarının da yer aldığı videoda, Schifrin’in eski patronunun, “Keşke istifa videosunda gösterdiği yaratıcılığı, burada yaptığı işlerde de sergileseydi” ifadesine yer veriliyor.

“BURASI NEW YORK DEĞİL”
Çalışanlar, Schifrin’in şikayetçi olduğu öğle arası olmadığı için yemekleri çalışma masalarında yeme zorunluluğuna da cevap veriyor. Videodaki altyazıda, “Burası New York değil, Tayvan. Burada herkes dışarıdan sipariş verir ve yemeğini masasında yer” deniliyor. Bununla beraber, şirketin çatısında bir yüzme havuzu ve binanın içinde de bir sauna olduğunun altı çiziliyor.
Videonun sonunda, patronlar, Schifrin’e başarılar dilerken, istifasının ardından boşalan pozisyona yeni eleman aradıklarını belirtmeyi de ihmal etmiyor.
Tayvan merkezli Next Media, ülkeden ve dünyadan haberleri, komik bir üslupla hazırlanan animasyonlar aracılığıyla duyurmasıyla tanınıyor.
(İHA)