BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,80
ALTIN 2.396,74
HABER /  SEÇİM

Erdoğan'dan çarpıcı Gezi ve 17 Aralık açıklaması

Başbakan Erdoğan, Türkiye ekonomisinin çok iyi olmaması durumunda Gezi ve Aralık operasyonlarının kendilerini 'duman' edebileceğini söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'de yaptığı konuşmasında Gezi olayları ve 17 ve 25 Aralık operasyonlarıyla ilgili olarak çapıcı açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan, Türkiye ekonomisinin çok iyi olduğunu belirterek, "Yoksa bu Gezi olaylarında, bu 17 Aralık olaylarında, bu 25 Aralık olaylarında bizi duman ederlerdi" dedi.

TÜRKİYE'NİN ÇOK BORCU OLDUĞU YALAN

Türkiye'nin artık dünyada 17., Avrupa'da ise 6. büyük ekonomi olduğunu, buraya durup dururken gelmediklerini, koştuklarını, ürettiklerini anlatan Erdoğan, "Türkiye'nin çok borcu bulunduğu" iddiasının yalan olduğunu, Türkiye'nin GSMH'ye, milli gelire borç oranının geldiklerinde yüzde 73 olduğunu, şimdi yüzde 35'e indiğini dile getirdi.

BİZİ DUMAN EDERLEDİ

Erdoğan, "Yoksa bu Gezi olaylarında, bu 17 Aralık olaylarında, bu 25 Aralık olaylarında bizi duman ederlerdi. Ama güçlü olduğumuz için Allah'ın izniyle bir şey yapamadılar. Kendileri kaybettiler. Rezil oldular ve daha da rezil olacaklar" dedi.

PARALEL YAPI UYARISI

Paralel yapıyla mücadelenin de yeni dönemde çok daha güçlü, azimli ve kararlı devam edeceğini vurgulayan Erdoğan, alandaki vatandaşlardan çocuklarını paralel yapının okullarından almalarını, devlet okullarına vermelerini istedi.

Erdoğan, cumartesi ve pazar günleri okullarda özel kurslar açacaklarını belirterek vatandaşlara hayırlarını, kurbanlarını de paralel yapıya vermemeleri çağrısında bulundu.

PARALEL'E GEREĞİ YAPILACAK

"Paralel yapıya müsamaha yok. Siz bize yetki verdiniz, destek verdiniz biz de bu mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz" diyen Başbakan Erdoğan, Türkiye'ye, millete kumpas kurmaya çalışan kirli, hain yapıya gereken dersin 30 Mart'ta verildiğini, kendilerinin de milletten aldığı talimatla yetkiyle bunlara karşı hukuk içinde gereğini yaptıklarını ve yapacaklarını söyledi.