BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

Erdoğandan ÇANKAYA ÇIKIŞI

Başbakan Erdoğan cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili herkesi şaşırtan bir çıkış yaptı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili tartışmaları değerlendirirken, "Çankaya'da benim dışımda biri neden olmasın" dedi ve ekledi: "Ancak şimdiden cumhurbaşkanı adayımızı açıklarsak hem 11 ayda yıpranır, hem de bu şimdiki Cumhurbaşkanımız'a saygısızlık olur. Çünkü 11 ay daha kendisiyle çalışacağız."

Strasbourg'a giderken uçakta, Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu, Zaman Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ve Sabah Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı'ya çarpıcı açıklamalarda bulunan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

ÇANKAYA'DA KAFADAKİ FORMA ÇIKARILMALI

"Çankaya'da herkesi kucaklayacak bir isim olmalıdır, olacaktır da. Cumhurbaşkanlığına gelecek kişi formasını üzerinden çıkarmak zorunda. Parlamento formasız birine görev verirse de o kişi bağımsız olmalıdır. Forma derken, gömleğin altındaki formayı kasdetmiyorum. Bazılarının kafasında forma olur!.. Biz belediyelerde bunu yaptık. Parti ayırımı yapmadan her belediyeye eşit davranıyoruz. Çünkü bizim görevimizi hizmetin aksamamasını sağlamaktır. Halkın sıkıntılarını gidermek lazım."

CUMHURBAŞKANI SEZER'E SAYGISIZLIK

(Çankaya için yaptığı tarifle kimi kastettiği sorusuna)
"Benim dışımda birisi neden olmasın? Şimdi isim açıklamıyoruz, çünkü hem gündemi değil hem de isim açıklarsam onu yıpratma süreci başlayacaktır. Bu da siyasetin tekniği açısından önümüzdeki 11 ayı tıkar. Siyaseti de sıkıntıya sokar, onun da ayrı bir bedeli olur. Ayrıca, bugünden cumhurbaşkanını tartışmak, şu an görevde bulunan kişiye saygısızlıktır."

SİVİL TOPLUMA DA SORACAĞIZ...

"Biz bu süreçte sivil toplum örgütlerinin de görüşlerini alacağız. Odalar birliği, sendikalar, barolar gibi kitle örgütlerinin görüşlerini de anketlerle alacağız."