BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Ağcanın eski nişanlısı

Rabia Özden Kazan'la evlenmek isteyen 46 yaşındaki hukukçu Giocinto Licursi Müslümanlığı seçti.

Abone ol

 Evlilikteki tek engel ilişkiye onay vermeyen Rabia Kazan'ın babası.

Papa ve Abdi İpekçi suikastçısı Mehmet Ali Ağca'nın eski nişanlısı Rabia Özden Kazan, Komünist Parti üyesi bir İtalyan'la evlenmeye hazırlanıyor. Katolik olan 46 yaşındaki damat adayı, ceza hukukçusu Giocinto Licursi, Rabia ile evlenebilmek için Müslümanlığı seçti. İtalyanca öğrenmek için 3 yıldır Roma'daki Dante Alighieri dil akademisine devam eden Rabia Özden Kazan, burada bir yıl önce ceza hukukçusu İtalyan Giocinto Licursi ile tanıştı. Müslümanlığa merakı olan Licursi, Kazan'la arkadaş oldu.

ŞAHİT BİR GAZETECİ
İkili arasında başlayan arkadaşlık ilerledikçe duygusallığa dönüştü. Licursi'nin evlenme teklifine sıcak bakan Rabia Özden Kazan, teklife ne hayır ne de evet dedi. Kazan ailesinin kararının kendi kararından önemli olduğunu yakın çevresine söylemesine rağmen İtalyan damat adayı bu evlilik için dinini değiştirerek Müslüman oldu. Licursi bu zaman içinde 4 kere İstanbul'a gelerek hem camileri dolaştı hem de Kazan ailesiyle tanıştı.

Ama evliliğe sıcak bakmayan baba Yusuf İhsan Kazan damat adayıyla tanışmak bile istemedi. Rabia'nın annesi, kızkardeşi Betül ve yakın çevresinin ise bu evliliği desteklerken, damat adayı Licursi İstanbul'a son gelişinde yanında tek taş yüzük getirdi. Aile babayı ikna etmeye çalışıyor. Eğer babadan onay alırlarsa önce sünnet ardındanise nikah töreni yapılacak. Çifte düğün planı yapılırken Roma'da damadın ailesinin ve yakınlarının katılacağı asıl nikâh töreninde gelinin şahidi gazeteci Reha Erus olacak.

KOMÜNİST PARTİ ÜYESİ

Damat adayı Licursi aynı zamanda İtalya'daki Komünist Parti'ye üye olması ülkücü camiaya yakınlığıyla tanınan Rabia Özden Kazan'ı kara kara düşündürüyor. Licursi son seçimlerde Komünist Parti'den milletvekili adayı olmasına rağmen meclise giremedi. Roma'da bir üniversitede öğretim görevlisi de olan Licursi, aynı zamanda ceza davalarına bakan ünlü bir avukat.

Milliyetçi çizgideki Ortadoğu gazetesinde köşe yazarlığı yapan Rabia Özden Kazan, Revizyon adlı derginin de sahibi. Ancak Kazan, "Ağca'nın nişanlısı" sıfatından kurtulmak istediğini yakın çevresine sık sık söylüyor. Bu nedenle yeni bir hayat kurmak ve Ağca'sız bir yaşantıyı sürdürmek için evlilik yoluna girdiği belirtilen Kazan, geçtiğimiz aylarda Ağca'yla ilişkisinin bittiğini bir basın toplantısıyla duyurmuştu. Rabia Kazan'ın yakın çevresine "Artık yeni bir hayat kurmak istiyorum. Bu nedenle bu evliliğe 'evet' diyorum. Licursi, İtalyan ve komünist parti üyesi. Ben ise milliyetçi bir görüşe sahibim. O, benim için dinini değiştirdi. Ancak yine de evlenirsek nasıl olacak, neler yaşayacağım diye heyecan ve merak içindeyim" dediği öğrenildi.

Haber: Yavuz Rençberler
Kaynak: www.sabah,com.tr