BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

Koray Aydın da dönüyor

Yüce Divan'da yargılanan eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, siyasete dönüş sinyali verdi.

Abone ol

Yüce Divan'da yargılanan eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, "Siyasi mücadelem için dava bir an önce bitirilsin" diyerek, ceza almaması halinde aktif siyasete döneceğinin sinyalini verdi. Aydın'ın haksız mal edindiği ve ihaleye fesat karıştırdığı iddiasıyla yargılandığı davaya müdahil olan Bayındırlık ve İskan Bakanlığı avukatları, Koray Aydın'ın 1995-1999 yılları arasındaki mal varlığının bakan olduktan sonraki dönemdeki mal varlığı ile karşılaştırılması için bilirkişi incelemesi istediler. Yargıtay Başsavcıvekili Abdurrahman Yalçınkaya da bilirkişi incelemesi taleplerini yineledi.

Aydın ise bakanlığı dönemine ait malvarlığını beyan ettiğini, bakan olmadan önceki döneme ait gelirlerini de yansıttığını anlattı. Mallarının değer tespiti için bilirkişi incelemesi yapılmasına gerek olmadığını ifade eden Aydın, bunun davayı uzatacağını söyledi.

Bilirkişi incelemesi yapılması konusunda bir endişe taşımadığını ifade eden Aydın, "Benim bir siyasi kimliğim var. Türkiye'de de bir siyasi mücadele var. Bu davanın önemini biliyorum. Bilirkişi incelemesi kabul edilirse dava uzayacak. Siyasi mücadelem için davanın bir an önce sonuçlanmasını istiyorum" dedi. Yüce Divan, Aydın'ın 1995 ve 1999 yılları arasında malvarlığındaki artışı incelemek üzere bilirkişi incelemesi yapılmasını kararlaştırdı.