BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,74
ALTIN 2.396,14
HABER /  POLİTİKA

Erdoğandan balyoz gibi cevap!

Başbakan Erdoğan Balyoz Darbe Planı'na ilişkin ilk kez konuştu ve TSK'ya yönelik sert bir açıklama yaptı.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Başbakan'ın konuşurken herkes 'Balyoz Darbe Planı' iddialarına yönelik ne diyeceğini merakla bekliyordu.

UNUTMA BU GÜÇ YARIN ELİNDEN GİDER

Erdoğan bu konuya değindi ve TSK'ya yönelik sert konuştu:

"Kendilerini TBMM’nin önünde görenler apaçık gaflet ve dalalet içinde olurlar. Bugün nasıl olsa benim elimde güç var, unutma yarın bu güç elinden gidebilir. Bu güç gittiği zaman halk nezdinde nasıl yargılanacaksın bunun hesabını yap. Bu hepimiz için geçerlidir.

ALLAHIN VERDİĞİ ÖMRÜ ONDAN BAŞKA KİMSE ALAMAZ

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

Merhum Özal’a suikast girişiminde bulundular. Birkaç dakika sonra yaralı halde kürsüye çıktı ve şu tarihi sözü söyledi:

“Allah’ın verdiği başka ömrü, ondan başka alacak yoktur”

Biz de ona teslim olduk. Mesele budur. Haftalardan aynı nakaratı tekrar ediyorlar. Sivil faşizm diyorlar, tek adam özlemi diyorlar. Peki soruyorum. Nereden çıktı şimbi bu tartışma.

HANGİ SENARYOYU CANLANDIRMAK İSTİYORSUNUZ

Merhum Menderes’e, merhum Özal’a yürütülen bu kampanya şimdi niçin yeniden yapılıyor? Şimdi aynı gazeteler aynı manşetleri yeniden atıyorlar. Hangi senaryoyu yeniden canlandırmak istiyorsunuz? Biz 7 yıldır eğilip bükülmeden demokrasiyi, hakkı ve hukuku savunduk.

NE YAZIK Kİ ONLAR DA İŞİNE BAKTI

Biz işimize baktık, ne yazık ki onlar da işlerine baktı. Türkiye 7 yıl öncesine göre çok daha özgür bir ülke. Demokrasinin standartlarını çok daha yükseltmiş bir ülke. Konuşabilen, tartışabilen bir ülke. Her rengin, nefesin, sesin bir arada yaşadığı bir ülke.

HALKIN İKTİDARINI KÖKLEŞTİRME GAYRETİNDEYİZ

Biz kendi iktidarımızı değil, halkın iktidarını kökleştirmenin gayreti içindeyiz. Biz bugün varız, yağın yokuz. Yarın milletimiz bizden emaneti alabilir, biz de emaneti sahibine teslim ederiz. Bu konuda da özeleştiriden kaçmıyoruz. Biz sadece bize oy verenlerin değil, 72 milyonun hükümetiyiz. Her bir vatandaşımın yaşam tarzı huzuru bize emanet. Bu zamana kadar böyle hareket ettik, bundan sonra da öyle davranacağız.

KİMSE KORKU ÜRETMEYE ÇALIŞMASIN

Kimse Türkiye'ye korku üretmeye çalışmasın. Tek parti hükümeti!.. Allah aşkına bunun derdinde olsak seçimleri 5 yıldan 4 yıla indirir miydik? Millet cumhurbaşkanını kendi seçecek artık. bunu biz yaptık. Bu tek parti hükümetine ve sivil faşizme son vermenin en son örnekleridir.