BIST 10.320
DOLAR 32,21
EURO 35,11
ALTIN 2.466,93
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Bahçeli'ye zor soru

Başbakan Erdoğan, MHP lideri Bahçeli'ye koalisyon döneminde İmralı ile yapılan görüşmeler üzerinden yüklendi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Bahçeli döneminde İmralı ile yürütülen görüşmelere dikkat çeken Başbakan Erdoğan, "Biz görüşmedik devlet kurumları görüştü" diyen MHP liderine  "99'da Genelkurmay mı size bağlıydı, yoksa siz mi Genelkurmay'a bağlıydınız? " diye sordu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin Kızılcahamam kapmında hükümeti ihanetle suçlayan Bahçeli'ye yüklendi. Terör sorununa değinen Başbakan, çözüm süreciyle ilgili kendilerine yöneltilen eleştirelere 1999'da iktidarda olan MHP'yi hatırlatarak böyle konuştu:

İŞTE ERDOĞAN'IN ELİNDEKİ SON ANKET

AK Parti 20. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda partililere hitap eden Erdoğançözüm süreci için yaptırdığı son anketi açıkladı.

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN


CHP'NİN GAZI DAHA TESİRLİDİR

Başbakan Erdoğan'ın gündeminde 1 Mayıs olayları ve göstericilere destek çıkan CHP'li yöneticiler vardı.

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

"Tam bu süreçte, Turgut Özal hayatını kaybediyor. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun, merhum Erbakan Hocamızın başbakanlığında, 54'üncü Hükümet döneminde aynı şekilde, temas yoluyla terörü sonlandırma çalışmaları yapılıyor, İmralı'nın mektuplarında bu süreci de görüyoruz. Ancak 28 Şubat müdahalesi, bu süreci de akamete uğratıyor. Bunların ardından 56 ve 57'nci hükümetler döneminde, terörü sonlandırmak için İmralı ile görüşmeler yapılıyor."

Kendilerini eleştiren CHP ve MHP dönemlerinde de pazarlık yapıldığını söyleyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Ey Devlet Bahçeli, Hükümet ortağı olduğun dönemde İmralı ile görüşmeler yapıldı. Bu ihanet midir Başbakan Yardımcısı olduğun dönemde İmralı ile müzakereler yapıldı. Bu bölücülük müdür Bizi pazarlık yapmakla suçlayan Bahçeli'ye soruyorum: Biz hiçbir pazarlığın içinde değiliz. Peki o dönem siz hangi pazarlığı yaptınız" dedi.

*1999 yılında siz mi Genelkurmay bağlıydınız yoksa Genelkurmay mı size?

*1999 yılında Jandarma mı size bağlıydı, yoksa siz mi jardarmaya?

*Adalet Bakanlığı mı size bağlıydı yoksa siz mi Adalet Bakanlığı'na?

*Bu dönemde MİT mi size yoksa siz mi MİT'e bağlıydınız?"

MHP'nin içinde bulunduğu hükümet terör örgütüne imkan sağladı.

BİRİLERİ TEZGAHTA KAN SATTI

2002 yılında terör mensupları 20 yıldır kullanılan yollardan ülkeye giriyor. Kan kusuyoruz ama kızılcık şerbesi içtik diyoruz. Sırf huzur ortamı bozulmasın diye bazı karanlık noktaları bazı soru işaretlerini şimdilik kaydı ile içimize atıyoruz. İşin içinde karanlık tezgah var. Gariban halk çocukları dağlarda şehit olurken birileri kurdukları tezgahta kan sattılar. Bu ülkede terör hiçbir zaman sadece terör olmadı.

Millete terörün kanlı yüzünü gösterdiler terör üzerinden siyasete yön vermek istediler. Buna biz dur diyoruz. Terörü konuşacağız terörün kanlı yüzünü göstereceğiz ve mücadele edeceğiz. Bundan sonrasının yol haritası çizildi ve süreç başladı. Artık terörü doğuran sebepleri konuşacağız. Bu ülkede terörden büyük para kazananlar terörden siyaset rant kazananlar konuşulmadı. Maskeler tek tek düşüyor. Kim derdi ki mhp ile işçi partisi aynı safta buluşacak ortak eylem yapacak? Ortak çıkarlar ortak rantlar MHP ile İşçi partisini birleştirdi. Bayramınız kutlu olsun. 

CHP VE MHP'NİN AYAKTA KALABİLMESİ İÇİN KALAN TEK DAL TERÖRDÜR

MHP işçi partisin yedeği değiliz diyor diğer yandan İşçi partisinin genel başkanını Silivri'den çıkamaya bakıyor.  Bu tezgah Kahramanmaraş'ta kurulan tezgahla aynıdır. Bize karşı kurulan tezgah Taksim Meydanındaki tezgahla aynıdır. Bu tezgah ve tezgahın sahipleri kan alınıp satılan tezgahtır. Çözüm sürecine karşı gösterin direnci akil inanlara karşı yapılan eylemlere bakın. Statükonun elinde kalan tek sığınak terördür. CHP'nin MHP'nin diğerlerinin  ayakta durbilmek için tutunacağı tek dal terördür. Biz bu oyunu bozarız ve bozarız.

TAKSİM BELKİ MİTİNG ALANI OLMAYACK

1 Mayıs öncesi sendika ve Türk Tabipler Birliği temsilcileri ile bir araya geldiklerini açıklayan Erdoğan, ısrarına rağmen sembolik kutlamanın kabul edilmediğini ve olayların çıktığını söyledi. İstanbul'da Kazlıçeşme gibi miting alanları olduğunu ve bazı miting alanlarının artık kullanılmadığını dile getiren Erdoğan, "Yarın belki Taksim de miting alanı olmaktan çıkarılacak" dedi.

AKİL İNSANLARLA 9 MAYIS'TA BULUŞACAĞIZ

Süreci kamuoyuna anlatmak amacıyla 63 isim belirledik. Bu 63 isim 7 coğrafi bölgemizde çalışıyorlar.İnsanlar bu yola çıktı ben bizim ülkemiz halkının misafirperverliğinden zerre kadar şüphe etmiyorum ama ama bazı gafiller Akil İnsanlar Heyetini Heyeti Nasihaya benzettiler. Ayın 9'nda Akil İnsanlar Heyeti ile İstanbul'da değerlendirme yapacağız. Kalan 1 aylık sürecin yol haritasını değerlendireceğiz.

1 aydır sahada faaliyet gösteren heyete karşı eylemlere katılan kişi sayısı 4980 kişi. Türkiye'nin tamamında. Ağırlıkla MHP ve İP'ten oluşan kişiler bunlar. Medya öyle abartıyor ki sanki bütün şehir ayakta.  Biraz önce bahsettiğim tezgahta bazı medya mensupları da var.

ORADA MİTİNG YAPMAK ZORUNDASIN

Biz 1 Mayıs'ı Emek ve Dasyanışma günü ilan ettik ardından tatil ilan ettik. Sana miting alanı olarak neresi gösteriliyorsa gidip orada miting yapmak zorundasın. Mesele üzüm yemekse dev alanlarda mitingini yaparsın ama dert bu değil dert bağcıyı dövmek. Bağcı da Ak Parti. Dertleri Ak Parti'yi dövmek. Ama dövemeyeceksiniz. Bir tanesi valime terbiyesizce konuşma diyor. Yargı sapan taşlarını kullananları bırakıyor . Sen bu sapan taşları kullananları bu molotofları kullananları bırakırsan bu ülkede terörle mücadele zorlaşır. Çözüm sürecini de bu zora sokuyor.

KILIÇDAROĞLU YALANCI

Akil İnsanlar'a dedik ki partilere süreci anlatın. İç Anadolu heyeti CHP'den randevu istemiş ama başkan kabul etmemiş. Bana gelip ne bilgi vereceksiz diyor. Sayın Kılıçdaropğlu süreci bilmiyoruz diyen sen değil misin? Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır. Ayağına ilmi gönderiyoruz ama sen reddediyorsun. Kılıçdaroğlu sorumluluk üstlenecek durumda değil. Aynısını bize yaptı. Randevu istedi randevu verdik şimdi kapılarını kapatıyor. Heyet sana bilgi vermek istiyor niye kaçıyorsun. MHP'de aynı. Bunlar konuşmaktan dertlerden korkarlar. Tek kavgadan anlarlar.

Bu kadar doğru konuşmayan insan arasanız işte Kılıçdaroğlu ve yanındakilerdir. Çok rahat yalanı kullanıyor. Akil İnsanlar çözüm sürecine katkı sunuyor.

ÇÖZÜM SÜRECİ PAZARLIK DEĞİLDİR

Çözüm süreci pazarlık, al ver süreci, geri adım değildir. Silahın çare olmadığı görülmüştür. Kimsenin en ufak tereddüdü olmasın. Süreç herkes için tartışmasız hayırlı süreçtir. 

Son 4 aydır gençlerimiz ölmüyor. Terör gölgesi ülkemizin üzerinden kalkıyor. Silah ve şiddet yerini siyasete bırakıyor. Demokrasimiz güçleniyor. Ekonomimiz şahlanıyor. Türkiye imkanlara kavuşuyor.

HESAPLAŞMA DEĞİL HELALLEŞME OLUR

Kardeşler arasında hesaplaşma değil helalleşme olur. Milletin vatandaşına düşman gözüyle bakan devlet algısı Ak Parti iktidarı ile sona ermiştir. Kürt vatandaşına kardeşim diyebilen bir Başbakan var bu ülkede. Şunu net söylemem lazım biz bu ülkede siyaset Kürtçülüğü de Türkçülüğü de reddediyoruz. Biz 81 vilayette varız. Ne MHP ne CHP Sivas'ın ötesine geçemiyorlar. CHP Hakkari'ye gidiyor izinle. Orada bir tane Türk bayrağı dalgalandıramıyor. Sayın Kılıçdaroğlu sen bize neden bahsediyorsuzn? Bu ülkede  tek bayrak, tek devlet, tek vatan diyemedin.

Ama hamdolsun Bahçeli demeye başladı. Biz bu ülkede aynı vatan toprağı üzerinde hep etnik köken bir diyoruz. Çözüm süreci ile milletimizin birliğini güçlendiriyoruz. Etnik milliyetçiliği ayaklarımız altına aldık, dinsel, bölgesel milliyetçiliği ayaklarımız altına aldık. Tüm dini gruplar bizim güvencemiz altındadır. Büyük devlet millet olmanın gereğini yerine getiriyoruz. Geçmişe değil geleceğe bakacağız.