BIST 10.159
DOLAR 32,11
EURO 35,04
ALTIN 2.469,50
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın elindeki müthiş anket

AK Parti 20. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Erdoğan çözüm sürecine desteğin yüzde 78'e çıktığını açıkladı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM/ Erdoğan çözüm süreci için yaptırdığı son anketi açıkladı. Son ankette çözüm sürecine desteğin arttığını söyleyen Erdoğan oy oranının yüzde 70'e yükseldiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 20. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda partililere hitap etti.

ÇÖZÜME DESTEK YÜZDE 78

Bütün vatandaşlarını tam demokratik Türkiye'nin inşa sürecine daha güçlü katkı vermeye çağıran Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Yaptığımız anketlerde çözüm sürecine destek yüzde 58'den, hamdolsun yüzde 78'e çıktı. CHP'ye MHP'ye oy vereceğini söyleyen vatandaşlarımızın bile yüzde 40-50 arasında süreci desteklediğini görüyoruz. Şehit aileleri bu sürecin bitmesini istiyor.

TÜRKİYE PRANGALARINDAN TEZGAHLARDAN KURTULUYOR

Çözüm süreci bir pazarlık, al-ver süreci, geri adıım atma süreci değildir. Siilahın çare olmadığı anlaşılmış, şiddetinn acıdann başka bir şey getirmediği görülmüştür. Biz bu süreci milletimizin verdiği talimat doğrultusunda sürdürüyoruz. Artık Türkiye için yeni bir sayfayı açıyoruz. Türkiye zincirlerinden ve prangalarından, tezgahlardan kurtuluyor, özüyle buluşuyor, normalleşiyor. Türkiye, 23 Nisan 1920 ve 29 Ekim 1923 ruhuyla kucaklaşıyor. Silahh ve şiddet yerini siyasete bırakıyor. Milli bütünlüğümüz ve demokrasimiz güçleniyor. Ekonomimiz adeta şahlanıyor, rekor üstüne rekor kırılıyor.

KARDEŞLER ARASINDA HELALLEŞME OLUR

Biz aynı evin, aynı hanenin içinde yaşıyor,, aynı çatı altında nefes alıp veriyor, ekmeğimizi bölüşüyoruz. Kardeşler arasında hesaplaşma değil, helalleşme olur. 'Ben helalleşmiyorum' diyenler olabilir. O senin tasarrufundur. Ben özdeyişi ortaya koyuyorum."