BIST 10.161
DOLAR 32,22
EURO 35,12
ALTIN 2.471,88
HABER /  DÜNYA

BOLU’DA TEHLİKELİ GERGİNLİK

Bolu’da, geçtiğimiz günlerde iki grup arasında bir kızın darp edilmesi sonrasında çıkan kavga büyürken, dün gece yaklaşık 100 kişi ellerinde...

Abone ol

Bolu’da, geçtiğimiz günlerde iki grup arasında bir kızın darp edilmesi sonrasında çıkan kavga büyürken, dün gece yaklaşık 100 kişi ellerinde Türk bayrakları ile İzzet Baysal Caddesi’ni trafiğe kapattı.
Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz hafta M.Y.’nin bir kızı darp etmesiyle iki grup arasında gerginlik başladı. Darp edilen kızın yakınları, M.Y.’nin evinin önündeki minibüsü, pompalı tüfekle tarayarak zarar verdi. Polis ekipleri, doğu kökenli olduğu iddia edilen M.Y.’nin evinin önünde, günlerdir güvenlik önlemlerini arttırdı.
İddiaya göre, çarşamba gecesi M.Y. ve yakınları ise, Bolu Belediye binası önünde darp ettikleri kızın yakınlarına tekrar saldırdı. Cuma gecesi yaklaşık 50 araçlık konvoyla İzzet Baysal Caddesi’nde trafiği kapatan 100 kişi de, ellerinde Türk bayrakları ile yaşanan olaylara tepki gösterdi. Çok sayıda polis ekibi trafiğin açılması için göstericileri ikna etmeye çalışırken, ortalık bir anda karışırken, şahıslar ile polis bir anda birbirine girdi. Alkollü bazı şahıslar da polis ekiplerine saldırdı.

POLİS UYARISIYLA DAĞILDILAR
Yaklaşık 1 saat trafiğin kapalı kaldığı İzzet Baysal Caddesi’nde yaşanan gerginliğin ardından otomobillerine binen grup üyeleri, geçtiğimiz günlerde pompalı tüfekle bir minibüsün tarandığı mahalleye giderek slogan atmaya başladı. Polis ekipleri mahallede geniş güvenlik önlemleri aldı. Evin önünden geçerken, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Ya Allah bismillah Allah-u ekber” sloganları atan grup üyeleri, daha sonra araçlarıyla Atatürk Orman Parkı’nın önüne gitti. Şahıslar, polisin uyarıları sonrasında dağıldı.
Öte yandan, Bolu Emniyet Müdürlüğü ekipleri gece boyunca, yaşanabilecek gerginliğe karşı sabaha kadar önlemlerini arttırdı.
(İHA)