BIST 9.583
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.476,29
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan BAE geriliminin ardından Türkçe ve Arapça tweetler!

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı'nın Medine Müdafaası kahramanı olarak bilinen Osmanlı Paşası Fahreddin Türkkan'a yönelik sözleri sonrası Erdoğan 'Değerlerimize el uzatanın elini kırarız demişti'' Erdoğan daha sonra twitter hesabından da konuyla ilgili Türkçe ve Arapça açıklamalar yaptı.

Abone ol

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı'nın Medine Müdafaası kahramanı olarak bilinen Osmanlı Paşası Fahreddin Türkkan'a yönelik sözlerine bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok sert tepki göstererek ''Bu değerlerimizden herhangi birine el uzatanın elini kırmak da bizim boynumuzun borcudur'' demişti. Erdoğan, twitter hesabından da konuyla ilgili Türkçe ve Arapça açıklamalar yaptı.

Erdoğan'ın mesajları şöyle:

''ARAP HAKLARI YOLDAŞIMIZDIR'': Arap halkları, tıpkı Orta Asya’daki, tıpkı Balkanlardaki, tıpkı Kafkasya’daki, tıpkı diğer bölgelerdeki kardeşlerimiz gibi bizim canımızdır, ciğerimizdir, gönüldaşımızdır, yoldaşımızdır.

''DÖKÜLEN KANLARIN HER DAMLASI BİZİM İÇİN ŞEREFTİR'': Millet olarak, Rabbimizin rızası ve Peygamber Efendimizin hatırası uğruna, kutsal toprakları korurken döktüğümüz kanların her damlası bizim için şereftir, şandır, inşallah dar-ı bekada şefaat vesilemizdir.

''VERDİĞİMİZ MÜCADELEYE GÖLGE DÜŞÜREMEZ'': Bazı ülkelerin kimi had bilmez, tarih bilmez, diplomatik nezaket bilmez yöneticileri, ne Arap halklarıyla olan kardeşliğimize ne de Rabbimizin rızası ve Peygamberimizin şefaati uğrunda verdiğimiz mücadeleye gölge düşüremez.

NASİBİ ALMAMIŞLAR: Uhuvvetten nasibi almamış olanların hezeyanları, Türkleri de, Arapları da, Kürtleri de, Farisileri de, diğer Müslümanları da bağlamaz. Müslüman olmanın birleştiriciliği hepimize yeter.

Erdoğan'dan BAE'ye Fahrettin Paşa tepkisi! Haddini bil

BAE DIŞİŞLERİ BAKANI NE PAYLAŞMIŞTI: Erdoğan'ın gündeminde Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed, Iraklı bir Twitter kullanıcısının paylaşımını kendi Twitter sayfasında paylaştığı "1916 yılında Türk Fahri Paşa'nın Medinetü'l Münevvere halkının hakkına girdiğini ve onların mallarını çaldığını, onları kaçırdığını, Şam'dan İstanbul'a "Seferberlik" ilan ederek , Medine'deki el yazması eserleri çaldığını biliyor muydunuz? İşte Erdoğan'ın dedelerinin Müslüman Araplarla ilişkisi buydu'' mesajı vardı.