BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan Almanya'daki Türklere flaş çağrı! Sakın oy vermeyin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan'ın gündeminde Almanya'daki seçimler vardı.

Abone ol

ALMANYA'da yaşanan gurbetçi Türklere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan çağrı geldi. Seçim arefesinde olan Almanya'da Türkiye'nin sürekli seçim malzemesi olarak kullanılmasını eleştiren Erdoğan, gurbetçilere Türkiye karşıtı politika yürüten partilere "Sakın oy vermeyin" diye seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma namazı çıkışında gündeme ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan'ın açıklamalarının detayları şöyle:

"Bu konuda sorumluluk aranıyorsa bunun baş sorumlusu Almanya'nın kendisidir. Almanya şu ana kadar kendi siyasi çekişmelerini Türkiye'ye taşımıştır. Almanya AB yasalarına uymayan bir ülke konumuna düşmüştür. Vize konusunda AB sözünde durmamıştır. Mültecilerle ilgili ödeme konusunda sözlerinde durmadılar. Bizim harcadığımız rakam 30 milyar Avro'yu aşmıştır.

TÜRKİYE DÜŞMANLARINA SAKIN OY VERMEYİN

Almanya neyi konuşuyor?

Seçim için adeta Türkiye'yi ne kadar hırpalarsak o kadar oy alırız derdine düşmüşler. Ben de Almanya'daki bütün soydaşlarıma diyorum ki; sakın bir yanlışa düşüp bunları desteklemeyin. Ne Hrıstiyan Demokratları ne SPD'yi ne Yeşiller'i... Bunların hepsi Türkiye düşmanıdır. Türkiye düşmanı olmayan partilere gerekli desteği verin. Bu Almanya'da yaşayan vatandaşlarımın onur mücadelesidir.

1 milyona yakın oy kullanacak Türk seçmen var. Türkiye'ye saldıran siyasi partilere karşı sandıkta gerekli dersi vermeleri gerekir diye düşünüyorum. AB ülkeleriyle bir kavganın içerisinde olmadık. 

BARCELONA'DAKİ SALDIRI

Barcelona'daki saldırıyı şiddetle kınıyoruz. DEAŞ ile ilgili tavrımız belli. İçeride ve dışarda mücadele veriyoruz. Batı maalesef DEAŞ'a karşı Türkiye'nin attığı adımları atmıyor. 

ALMANYA'YA ADİL ÖKSÜZ NOTASI

Biz üzerimize düşen görevi yapıyoruz, notamızı verdik. Almanya'dan gerekli adımı atmasını bekliyoruz. Oradaki teröristleri kendilerinden istiyoruz. Onlar suçluyu istiyor, biz teröristi istiyoruz. 4 bin 500 terörist dosyasını Merkel'e verdim, herhangi bir dönüş olmadı.