BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan AB'ye tatlı-sert uyarı!

Başbakan Erdoğan, AB ile vize muafiyetine ilişkin konuştu.

Abone ol
Başbakan Erdoğan, vize muafiyeti konusunda AB'yi bir kez daha uyardı! Latin Amerika ülkelerinin Schengen vizesi kullanır gibi rahatlıkla AB ülkelerine girip çıktığını hatırlatan Erdoğan, sorunun çözüleceğini inandığını; ancak birliğin Türkiye'ye biraz ter döktürmeyi tercih ettiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile Başbakanlık Merkez Bina'daki görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
 
Sözlerine, Hollanda heyetini Ankara'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek başlayan Başbakan Erdoğan, ilkbaharda Hollanda'ya iadeiziyaret yapmayı planladığını söyledi.

"BİZİ YORUYORLAR, TERLETİYORLAR"
 
Gazetecilerin ''Hollanda AB ülkeleri arasında ilk kez Türk iş adamlarına vizeyi kaldıran bir ülke. Türkiye olarak siz de Hollanda gibi dostlarınız vasıtasıyla AB'ye yönelik neler yapmak istiyorsunuz'' sorusuna Başbakan Erdoğan, şu yanıtı verdi:
 
''Bu konuda Türkiye olarak bizim yaklaşımımız şu: Bildiğiniz gibi Avrupa Birliği'nde şu anda AB ile yakından uzaktan alakası olmayan Latin Amerika ülkeleri dahi adeta Schengen vizesi kullanır gibi rahatlıkla girip çıkabiliyorlar. Türkiye, müzakereci bir ülke olduğu halde şu anda hala vize muafiyetinden istifade edemiyor. Bu konuyu Avrupalı bütün birlik üyesi dostlarımıza hep anlattık, anlatıyoruz. Öyle zannediyorum ki bu iş aşılacak ama bizi biraz yoruyorlar, terletiyorlar.''

"NOT ARTIRIMI GÜZEL BİR HABER" 
 
Hollanda Başbakanı Rutte ise zaman içinde Türkiye'nin AB'ye kesinlikle gireceğini düşündüğünü ifade ederek "Not artırımı Türkiye için çok güzel bir haber. Türkiye artık istikrarlı bir ortam sağlıyor" dedi.