BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Aşiret reisinden Erdoğan'a övgüler!

Suriye'deki çatışmalardan kaçan Suriyeliler Erdoğan'a övgüler yağdırıyor.

Abone ol
Suriye’de aylardır yaşanan iç karışıklıklardan dolayı ülkelerinden göç eden ve Turkiye’ye sığınan Suriyeli vatandaşlar hem Başkana Recep Tayyip Erdoğan’a hem de Dış İlişkiler Bakanına övgüde bulundu.
 
Suriye’de Esad askerleri ve muhalifler arasında yaşanan çatışmalardan dolayı Türkiye’ye sığınan Suriyeli vatandaşlar sınırdaki illerde çadır kentlere yerleştirilmişti. Şanlıurfa Belediyesi tarafından Suriye’de kalan vatandaşlara yapılan yardımlarda lojistik desteği sağlayan Tellebyad Neami Aşiret Reisi Şeyh Vahit, Türkiye’nin kendilerine yaptıkları yardımdan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.
 
Türkiye’nin çok misafirperver bir ülke olduğunu vurgulayan Şeyh Vahit, “Başbakana ve Türkiye halkına misafirperverlikleri için çok çok teşekkür ediyoruz. Misafirperver olan Türkiye’den çok memnunuz, çok yardımlarını gördük. Bize, gıda yardımı, ilaç yardımı yaptılar. Bize evlerini açtılar. Başbakan Erdoğan ve Dış İlişkiler Bakanına çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca Şanlıurfa Valisine ve Belediye Başkanına da bize karşı çok duyarlı davranıyorlar. Onlara da teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.