BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,84
ALTIN 2.400,09
HABER /  GÜNCEL

Erdoğana yumurta atan adam işten atıldı

Başbakan Erdoğan'a yumurta atan, daha sonra CHP'li belediyede işe alınan işçi, genel müdürü tehdit ettiği iddiasıyla işten atıldı.

Abone ol

Trabzon'da, 2005 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yumurta atan, daha sonra CHP'li eski Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu döneminde belediyede işe alınan işçi, genel müdürü tehdit ettiği iddiasıyla işten atıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran 2005'te Trabzon'daki Yavuz Selim Bulvarı'nın açılışı sırasında kürsüde konuşma yaptığı sırada Halkevleri Trabzon Şubesi üyesi oldukları belirtilen Murat Bektaşoğlu ve Ethem Küçük'ün yumurtalı saldırısına uğramıştı. Atılan yumurtaların Başbakan Erdoğan'a isabet etmediği olay sonrası gözaltına alınan Bektaşoğlu ve Küçük, 'Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na hakaret etmek' suçundan Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne yargılanmış, Bektaşoğlu 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılırken, bu cezası sanığın sabıkasız oluşu ve duruşmadaki davranışları dikkate alınarak ertelenmişti. Ethem Küçük'ün ise delil yetersizliğinden beraatine karar verilmişti.

Ethem Küçük, daha sonra 2006'da dönemin CHP'li Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu tarafından, belediyeye bağlı faaliyet yürüten Trabel Şirketi'nce Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne işçi olarak alındı. O tarihten buyana Trabzon Belediyesi'nin değişik birimlerinde çalışan Küçük, yapılan yeni bir düzenlemeyle temizlik işleri birimine verildi. Bu duruma itiraz eden Küçük'ün Trabel Genel Müdürü'nü tehdit ettiği ileri sürüldü.

İddiaya göre Küçük'ün, 'birinin kafasına sıkarım, Bahçecik'in (Bahçecik Cezaevi) yemekleri güzelmiş, gider yatarım, benim arkadaşım Ankara'da canlı bombaydı, ben de olurum' gibi ifadeler kullandığı, yaşanan bu sürecin ardından da İş Kanunu'nun ilgili maddesine göre Küçük'ün iş akdinin feshedildiği kaydedildi.

Tehdit iddialarını yalanlayan Ethem Küçük ise, kimseyi tehdit etmediğini, sadece 'benim ekmeğimle oynamayın' dediğini ileri sürdü.

Kendisini işten atmak için kılıf uydurulduğunu savunan Küçük, hakkını savunmak için mahkemeye gideceğini söyledi.

Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise Küçük'ün sorumlu genel müdürü tehdit ettiği için iş akdinin feshedildiğini savundu.

İşçiyi kendisinin hiç tanımadığını kaydeden Gümrükçüoğlu, "Arkadaşlarımızın söylediğine göre, sorumlu genel müdürü tehdit etmiş, olayın tanıkları da var." dedi.

Temizlik işleri için yeni bir ihale yaptıklarını anlatan Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti: "Bu ihale sonucunda değişik birimlerdeki personellerden bu bölüme takviye yapılması gerekiyordu. Bahsedilen arkadaşta bu kapsamda temizlik işlerinde görevlendirilmiş. Bu kararı beğenmeyen arkadaşımız bağlı bulunduğu birim müdürünü tehdit etmiş. Bu nedenle hakkında tutulan tutanak sonucu iş akdi feshedilmiştir."