BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.420,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğana teslim ol çağrısı

Siyasi krizin içindeyiz.. Çıkış yolu aranıyor. Ancak Erdoğan zor durumda.. Fehmi Koru'dan sürpriz bir çıkış geldi.

Abone ol

AK Parti köşeye sıkıştı, çıkış yolu arıyor. İşte bu ortamda karşı taraftan çözüm önerisi geldi: "Uslu çocuk ol ve kurtul"

Tabii ki bu direk söylenmiyor ama medyada ve Baykal'ın ağzından dolaylı yoldan dillendiriliyor.

Daha ilginç olanı ise öneriye hükümete yakın bir isim Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru'nun sıcak bakmış olması. dese de, kendi köşesinde 'evet' diyor. Peki Koru neden pes etti? Kendisinden dinliyoruz: 

(...)Geçmişte neredeyse bütün 'sağcı' bilinen iktidarlar, bazısı daha Ak Parti'nin durumuna düşmeden, selâmetin karşı tarafa teslimiyetten geçtiğini pek erken teşhis etmişlerdi. Çeşitli düzlemlerde yürütülen pazarlıklar sonucu işbaşına gelmeyi başarmış 'sağcı iktidarlar' biliyoruz. CHP'ye ve güçlü odaklara kanalları açık medya patronlarının evinde bakanlar kurulu listelerinin kotarıldığı bizzat pazarlığın karşı tarafında yer alanlar tarafından sonradan açıklanmıştı.

Tayyip Erdoğan ateşin yaktığını, suyun insanı boğduğunu, taşın sert olduğunu biraz geç öğrendi, ama öğrendi işte. Bundan böyle ateş ve suya uzak durur, taşa karşı kendini korumaya alırsa, yani dostlarını uzakta tutar ve başına iş açanları yanına alırsa, o da zorlukları atlatabilir.

Vaatleri kestirmeden bu; "Uslu çocuk ol ve kurtul" diyorlar...

Bizlerin tavsiyemiz yanında onlarınki çok basit ve geçmiş deneyimleri de yansıttığı için sonuç alınabilir gibi de görünüyor. 'Oybirliği' ile alınmış kararları yol boyunca değiştirmeyi, başa geçmiş ilmikten kurtarmayı teklif ediyorlar işte... Yapabilirler mi? Neden olmasın?

Belki anlamamışlardır diye, Deniz Baykal, Aydın Doğan ve Ertuğrul Özkök'ün öğütlerini bir kez de ben özetleyeyim dedim Ak Partililere...

Artık tercih onların...