BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.501,04
HABER /  GÜNCEL

Adliye çıkışı kan aktı

Evlenecek kızın başkasına kaçması davasında taraflar demir çubuklarla işte böyle birbirine girdi...

Abone ol

Samsun’da babası tarafından evlendirilmek istenen kızın başkasına kaçması üzerine çıkan olaylarda 2 kişinin ölmesi, 7 kişinin de yaralanmasına neden olan 5 kişinin yargılanmasına dün devam edildi.

MAHALLEYİ BASTILAR  

Fatih Mahallesi’nde 1 yıl önce kız kaçırma nedeniyle çıkan kavgada 2 kişi öldü, 7 kişi de yaralandı. İddiaya göre, Hüseyin Türkyılmaz (59) kızı Esra Türkyılmaz’ı (27) yeğeni Tahsin Türkyılmaz ile evlendirmek istedi. Ancak genç kız, sevgilisi 30 yaşındaki Coşkun Erbay ile kaçarak gizlice nikah kıydı. Bunun üzerine öfkeye dönen baba Türkyılmaz, yanına aldığı akrabaları ile birlikte Erbay ailesinin bulunduğu mahalleye giderek kavga etti.

2 ÖLÜ 7 YARALI

Kavganın büyümesi üzerine Türkyılmaz ailesinin kurşunlarına hedef olan Coşkun Erbay ile Beytullah Aksoy (28) yaşamını yitirirken, 7 kişi de yaralanarak hastanelerde tedavi altına alındı. Olay sonrası yakalanan baba Hüseyin Türkyılmaz, İlhan Türkyılmaz (25), Sancar Türkyılmaz (31), Tahsin Türkyılmaz (28) ve Metin Türkyılmaz (24), çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olaya adı karışan Dursun Türkyılmaz hakkında da yakalama müzekkeresi çıkarıldı.

DURUŞMA ÇIKIŞI ARBEDE

Tutuklu yargılanan 5 kişi bugün Samsun 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Baba Hüseyin Türkyılmaz ifadesinde, olaya karışmadığını ve kalp hastası olduğunu belirterek tahliye talebinde bulunurken, diğer sanıklar ise konuşmaya gittiklerinde kendilerine pusu kurulduğunu, kendilerini savunmak zorunda kaldıklarını söyledi. Mahkeme heyeti, hakkında tutuklama müzekkeresi bulunan Dursun Türkyılmaz’ın yakalanması ve tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

POLİS GÜÇLÜKLE AYIRDI

Adliye çıkışı Türkyılmaz ve Erbay aileleri birbirine saldırdı. Tekme ve yumrukların havada uçuştuğu kavgada taraflar birbirlerine sopa ve demir çubukla vurdu. Ara sokaklara kadar taşan olaya adliyede görevli polis ve çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. Polis tarafları güçlükle ayırdı. .