BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.440,01
HABER /  POLİTİKA

Hem Güle hem Erdoğana

CHP lideri Gül'ü eleştirdi.. "Erdoğan'la görüş" çağrılarını 'romantik' buldu. Kaos uyarısı yaptı. Peki ama neden?

Abone ol

“Erdoğan-Baykal biraraya gelsin, kriz aşılsın” çağrılarını “romantik” bulduğunu söyleyen Baykal, ""AKP kapatılırsa kaos çıkar, diyenler var. Esas kaos, yargının görevini yapması engellenirse çıkar." dedi.

Baykal, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, “gerilimin aşılması için Başbakan ile bir araya gelmesi” çağrısı yapanların “Krizin nedenlerini teşhis edemediklerini ve kolaycı bir yaklaşım sergilediklerini” savundu.

GÜL AK PARTİ'NİN CUMHURBAŞKANI

“Kriz, AKP, anayasal düzenle, yargıyla, üniversiteyle çatıştığı için var” diyen Baykal, Cumhurbaşkanı seçiminde uzlaşma yerine dayatma yapıldığını, Abdullah Gül’ün “AKP’nin cumhurbaşkanı” gibi davrandığını iddia etti.

ESAS KAOS, YARGI ENGELLENİRSE ÇIKAR

“Yargı görevini yapar AKP kapatılırsa kaos olur, diyenler var. Yargı görevini yaparsa belki belli bir bedel ödenir, ancak esas kaos yargının görevini yapması engellenirse ortaya çıkar. Yargının görevini yapması engellenirse din istismarı engellenemez. ‘Bırakalım dini siyasete alet etsin, laikliği yok saysın’ anlayışı sonunda dinci diktatoryayı getirir.”

ÜLKE BÖLÜNÜR

Baykal, “parti kapatmayı zorlaştıracak bir anayasa değişikliği sonucunda referanduma gidilmesinin de ülkeyi böleceğini, bunun laikliğin oylanması anlamına geleceğini” yönündeki görüşlerini de tekrarladı.