BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,14
ALTIN 2.240,74
HABER /  GÜNCEL

Kasap ikramiye kazanırsa

Oynadığı loto kuponuna ikramiye isabet etti. Kanadalı kasap yıllar önce verdiği sözü yerine getirdi.

Abone ol

Kanada'nın Toronto kentinde oynadığı loto kuponuna 14,5 milyon Kanada Doları (18,5 milyon YTL) ikramiye isabet eden Jose Lima isimli kasap, 22 ton tavuk etinü ücretsiz olarak halka dağıttı.

Kanada'nın en çok oynan piyango oyunlarından Loto 6/49'un geçen haftaki 14,5 milyon dolarlık büyük ikramiyesini kazanan Jose Lima, ikramiyeyi babasının ölüm yıl dönümünde kazandığını belirterek, ''Bugünü 5 yıl önce ölen babam için daha anlamlı kılmak istedim. İnsanların beni ve babamı hatırlamalarını istedim. Bu benim hayatımdaki en büyük günüm. Yıllar önce, tanrıya, eğer bana piyangoda büyük ikramiye çıkarsa, tüm Toronto'ya tavuk dağıtacağıma söz vermiştim. Şimdi sözümü tutuyorum'' dedi.

Toronto'nun en işlek caddelerinden olan Bloor Caddesi üzerindeki kasap dükkanında her saat 500 kişiye büyük bir poşet dolusu tavuk budu veren Jose Lima, iş yerinde çalışanlara da adambaşı 5 bin Kanada Doları ikramiye dağıttı.

Yüzlerce Torontolu bedava tavuk eti almak için saatlerce kuyrukta bekledi. Jose Lima, kazandığı ikramiyenin, hayatında yapacağı tek değişikliği ise ''Daha önce haftanın 7 günü çalışıyordum. Şimdi 3-4 günün yeteceğini düşünüyorum'' diye açıkladı.