BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.438,82
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'a Diyarbakır hediyesi

Diyarbakır halkı tarihi bir hafta sonuna hazırlanıyor. Başbakan Erdoğan'ı burada güzel bir sürpriz bekliyor.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "çözüm sürecini taçlandırmak istiyoruz" dediği Diyarbakır'ı ziyaretinde eşi Emine Erdoğan ile resminin yer aldığı kente özgü geleneksel el sanatı bakır portre tablo hediye edilecek.

Programı kapsamında bin 300 tesisin toplu açılışını yapacak, 360 çiftin toplu nikahını kıyacak Başbakan Erdoğan'a üzerinde eşi Emine Erdoğan ile fotoğrafı, AK Parti amblemi ve Diyarbakır Surları'nın yer aldığı bakır bir tablo hediye verilecek. 

BARZANİ'YE DE HEDİYE

Sur ilçesinde tarihi bakırcılar çarşısındaki Tanrıkulu Bakırcılık Firması sahibi ve Diyarbakır Turizm Platformu Başkanı Mustafa Tanrıkulu, Diyarbakırlı bir iş adamının yaklaşık bir ay önce verdiği sipariş üzerine IKBY Başkanı Barzani'nin de fotoğrafını bakıra işlediğini ifade ederek, "Bir iş adamı Barzani'nin Diyarbakır'ı ziyaret edeceğinin açıklanmasından önce 2 metre uzunluğunda, 1 metre genişliğinde üzerinde Barzani'nin resminin bulunduğu bir tablo siparişi vermişti. Bu tabloyu da hazırladık. Ancak tablonun Barzani'ye Diyarbakır'ı ziyaretinde mi, yoksa Irak'ta mı hediye edileceği belli değil" dedi.

erdogan.20131115160244.jpg

barzani.20131115160253.jpg