BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,71
HABER /  POLİTİKA

Ahmet Türk BDP'den çok farklı

BDP Barzani'nin Erdoğan ile buluşmasına tepki verirken Ahmet Türk'ten farklı bir yaklaşım geldi. Türk 'kendisini karşılayacağız' dedi.

Abone ol

MARDİN Bağımsız Milletvekili ve DTK Genel Başkanı Ahmet Türk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin Diyarbakır Belediyesini ziyaret edecek olmalarının kalıcı çözüme katkı anlamında bir mesaj olacağını söyledi.

Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Mesut Barzani'nin ziyareti ile ilgili daha önce yaptıkları uyarıların yerini bulduğunu ve Barzani'nin Diyarbakır'da belediyeyi de ziyaret etmesi gerektiğini ifade ettiklerini söyledi. Türk, "Tabi ki süreç diyalog sürecidir. Bu sürecin kalıcı olması için ve barışa evrilmesi için belediye ziyareti katkıda bulunacaktır. Bugüne kadar biz hep şeffaf politikalar izledik. Sorunun birbirimize değer vererek, diyolog kurarak çözelebiliceğini ifade ettik. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Mesut Barzani'nin belediyeye yapacağı ziyaret, çözüm sürecine ve kalıcı çözüm için önemli bir mesaj olacaktır" dedi.

ÖRGÜTÜMÜZLE KENDİSİNİ KARŞILAYACAĞIZ

Ahmet Türk, DHA muhabirinin Diyarbakır'a gelecek olan Mesut Barzani'yle görüşüp görüşmeyecekleri ile ilgili sorusuna üzerine, "Tabiki kendisini karşılayacağız. Sayın Mesut Barzani bizim misafirimizdir. Biz belediyemizle örgütümüzle kendisini karşılayıp görüşeceğiz" dedi.