BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  SPOR

Erdoğana adaylığını açıkla iması

DYP lideri Ağar Çankaya seçimlerine dair konuşmak için ortada bir aday olması gerektiğini söyledi..

Abone ol

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Cumhurbaşkanı adaylarının ortaya çıkması gerektiğini, halkın adayları görmek istediğini belirterek, ''Cumhurbaşkanlığına aday olmak isteyenler ortaya çıkmalıdır, aday yokken biz ne konuşalım'' dedi.

Mehmet Ağar, partisinin Kemalpaşa ilçe teşkilatını ziyaret etti, sanatçı Ümran Baradan tarafından yaptırılan Kültür Evinde Baradan Çocuk Ödülleri Uluslararası Yarışmasında dereceye girenler için düzenlenen ödül törenine katıldı.

Mehmet Ağar, milletvekili aday belirleme konusunda karar alıp almadığının sorulması üzerine, henüz adayları belirlemek için çok erken olduğunu, parti teşkilatıyla karar vereceklerini bildirdi.

Aday belirlemede demokratik yöntem kullanacaklarını belirten Ağar, ''Parti teşkilatlarımız ve yönetim kurullarımızla birlikte adayları belirleyeceğiz'' dedi.

Bir gazeteci Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklamadığını, ancak Ulusa Sesleniş konuşmasının, Fransa'da De Gaulle'un Cumhurbaşkanlığa geçiş sürecine benzetildiğini hatırlatması ve konu hakkındaki görüşlerini sorması üzerine Ağar, şunları söyledi:

'De Gaulle, İkinci Cihan Harbinden Fransa'yı çıkardı. Arada bir benzerlik mi var? Türkiye ile veya Türkiye'deki Başbakanlıkla hiç bir benzerlik yok. Bunlar farklı şeyler. Cumhurbaşkanlığına aday olmak isteyen ortaya çıkmalıdır. Ortada aday yokken biz ne konuşalım? Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halk kim aday olacaksa bilmek ister. Onunla ilgili eleştirilerini ortaya koymak ister. Kamuoyu benimseme sürecinin yaşanması lazım. İktidar partisi çekingenlik içerisinde götürmektedir. İktidar partisi halk nezdinde eridiğinin farkındadır. Halk nezdinde itibarını kaybettiğinin farkındadır. Pembe anketler onları kurtarmaz. Seçim sandıkları ne olduğunu herkese gösterecektir.''