BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Ülkücüler linç etmek istedi

Bir anda PKK'nın esamesi okunmayan Zonguldak'ta ülkücüler "kahrolsun PKK" sloganı yükseldi ve linç başladı.

Abone ol

Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde, iki grup arasında çıkan ve sopaların kullanıldığı kavgada 8 kişi yaralandı, 3 kişi gözaltına alındı.

İlçe merkezinde, Türkiye Komünist Partisi’nin çağrısıyla kurulduğu bildirilen Emperyalizme Karşı Yurtseverler Cephesi üyelerinin, "ABD’den Korkma" konulu imza kampanyası için stant açtıkları sırada ülkücü olduğu iddia edilen grupla aralarında tartışma çıktı.

Olay yerine gelen polis ekiplerinin, imza kampanyasına son vermeleri için ikna ettikleri, aralarında üniversite öğrencilerinin de yer aldığı Emperyalizme Karşı Yurtseverler Cephesi üyelerinin, Eğitim-Sen’in bulunduğu binaya gittikleri sırada karşı grupla yeniden aralarında tartışma alevlendi. Bu sırada bir anda "Kahrolsun PKK" sloganları yükselince Ülkücü grup provoke oldu.

Tartışmanın, sopaların da kullanıldığı kavgaya dönüşmesi üzerine polis ekipleri iki gruba da müdahale etti. Olayları güçlükle yatıştıran polis, Emperyalizme Karşı Yurtseverler Cephesi üyelerini, sendikanın bulunduğu binada güvenlik altına aldı.

 Hafif yaralanan 8 kişinin Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı olaylarda, 3 kişi de gözaltına alındı. Emniyetten takviye ekibin de geldiği olayların ardından Emperyalizme Karşı Yurtseverler Cephesi üyeleriyle kavga eden gruptakiler, gözaltına alınan arkadaşların serbest bırakılmasını istedi ve Türk bayrağı açıp ilçe merkezinde yürüdü.

 Karadeniz Ereğli Emniyet Müdürlüğü binası karşısında toplanan grup, bölgeye gelen Karadeniz Ereğli Emniyet Müdürü Atilla Çınar ile görüştükten sonra İstiklal Marşı okuyarak dağıldı.