BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.442,40
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan yuh olsun dedi

Erdoğan Bingöl'de 'Yuh olsun onlara' dedi. Halk da ona eşlik etti. Peki ama kimlere?

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Ülkemizde etnik milliyetçilik yapanlara asla katılmıyoruz, onlara 'yuh olsun' diyoruz. Ülkemizde bölgesel milliyetçilik yapanlara katılmıyoruz, onlara da 'yuh olsun' diyoruz. Ülkemizde dinsel milliyetçilik yapanlara da katılmıyoruz, onlara da 'yuh olsun' diyoruz. Biz bir olacağız, beraber olacağız evelallah. Tek millet olacağız, tek bayrak olacağız, tek vatan olacağız. Derdimiz bu ve bu istikamette de ülkemizin geleceğine birlikte yürüyeceğiz'' dedi.

MİLLETTEN KAÇIYORLAR

Başbakan Erdoğan, Bingöl'de PTT Kavşağı'nda düzenlenen seçim mitinginde halka seslendi. Erdoğan, CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuruları eleştirdi, "Sandıktan ve halktan kaçıyorlar" dedi.
 
Erdoğan, "CHP seçkincilerin temsilcisiydi halkın değil. İşte bunun hesabını 22 Temmuz'da benim halkım onlara da soracak. Ben buna inanıyorum" diye konuştu.
 
Seçmenlere Türkiye'de doğu ve batı ayrımı kalkacak sözünü de veren Erdoğan, bölgesel ve etnik ve dini milliyetçilik yapıldığını öne sürdüğü konuşmasında "Onlara yuh olsun, biz tek devlet, tek millet olacağız" dedi.
 
Bingöl'deki mitingde söz alan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de, cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşananları, "Berrak bir gökyüzünde bir anda şimşekler çaktırdılar" sözleri ile değerlendirdi.